Hans Wilhelm Steinfeldt: Da Ålesund gråt

"Da Ålesund gråt" - et foredrag med Hans Wilhelm Steinfeld. Fotokilde: Ålesund kommune, kultur.
"Da Ålesund gråt" - et foredrag med Hans Wilhelm Steinfeld. Fotokilde: Ålesund kommune, kultur.
Søndag, 12 juni, 2016 klokka 19:00

Ålesund er en spesiell by for Steinfeld-familien. Steinfeld-jødene reiste fra Russland til Ålesund, og endte i Auschwitz. På denne kvelden vil Hans-Wilhelm Steinfeld ta deg meg på en levende fortelling om østjødenens skjebne, med utgangspunkt i sin egen families historie. 

Steinfeld var NRKs mest hardtslående TV-journalist og er en helt unik foredragsholder.  Vil du ha en anderledes fredagskveld spekket med historiekunnskap og anekdoter du vil huske for alltid? I dette personlige foredraget tar Hans-Wilhelm Steinfeld publikum med inn i den historiske skjebnen til jødene som kom fra Russland og Øst-Europa.

Er du interessert i historie og er dette foredraget midt i blinken for deg.

Steinfeld kommer fra stillingen som Moskvakorrespondent i NRK, der han arbeidet i 37 år. Steinfeld var NRK-korrespondent i Moskva i 18 år, og han har vært NRKs korrespondent på Balkan med sete i Budapest og Beograd. Steinfeld er utdannet lektor i sovjetrussisk og økonomisk historie (Cand.philol) fra Universitetet i Bergen, og han studerte i Warszawa, Sarajevo og i Moskva i 1975. Han har i årevis forelest på NHHs Executive Master courses i internasjonalt lederskap. Hans-Wilhelm Steinfeld har utgitt 12 bøker, og han er tildelt Cappelenprisen, Peer Gynt-prisen, Narvesenprisen, Skandinaviska Journalistprisen og er innehaver av Litauens frihetsmedalje.

Stad
Arbeideren
Kommune: