Hedvig Mollestad // The Tempest II

Hedvig Mollestad. Pressebilde. Fotokilde: Kultur i Ålesund.
Hedvig Mollestad. Pressebilde. Fotokilde: Kultur i Ålesund.
Laurdag, 10 november, 2018 klokka 20:00

Hedvig Mollestad skal sørge for en musikalsk høststorm på Parken kulturhus, når hun fremfører bestillingsverket «The Tempest II» 10. november! Nå kan vi endelig få høre Hedvig Mollestad i et større format, med blåsere, tangenter og vokal.

Inspirasjonen til dette prosjektet er Ole Lisleruds kunstverk «Score» - som pryder fasaden til Parken kulturhus. Kunstverket er en projeksjon av partituret til Arne Nordheims berømte verk «Stormen» - og gir en sterk visuell karakter til kulturhuset. Deler av «Stormen» ble også fremført, med Arne Nordheim til stede, i åpningsåret 1998. Nå, i vårt 20. år hadde vi lyst å lage en ny storm, og vi spurte oss selv om hvem som kunne lage litt uvær på scenen – Hedvig Mollestad var et av de første navnene som ramlet inn i hodet. Ikke bare er hun fra byen, men hun har hatt stor nasjonal og internasjonal suksess de siste årene med sin powertrio.

Hedvig Mollestad trio er kjent for sin drivende blanding av progrock og jazz. Trioen har bemerket seg med en tilnærming til det tradisjonelle trioformatet som både er nyskapende og godt forankret i tradisjonen. Frijazz møter hardrock - «Frirock» kunne kanskje være en betegnelse på denne nyskapende sjangeren, der eksperimentering med taktarter, jazzharmonikk og komplekse improvisasjoner kombineres med klassisk riffbasert rock.

Denne gangen skriver hun for første gang for et større ensemble, og med seg på scenen har hun et stjernelag av musikere:

Gitar og komposisjon: Hedvig Mollestad

Trommer: Ivar Loe Bjørnstad (Hedvig Mollestad trio)

Keys, vokal: Marte Eberson (tidligere Highasakite)

Bass: Audun Skorgen

Vokal: Lena Nymark

Sax: Vidar Sæther

Trompet: tba

Prosjektet er støttet av Norsk kulturråd
Foto: Julia Marie Naglestad

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: