Heidi Kennedy Skjerve. Utstilling i Aalesunds Kunstforening

Laurdag, 23 januar, 2016 klokka 00:00
Søndag, 24 januar, 2016
Måndag, 25 januar, 2016
Tysdag, 26 januar, 2016
Onsdag, 27 januar, 2016
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Heidi Kennedy Skjerve (f. 1954) er utdannet billedkunstner fra Kunstakademiet i Trondheim og Kunst- og designhøgskolen i Bergen. Hun har hatt flere separatutstillinger, blant annet i KODE, Kunstnerforbundet og Trondheims Kunstforening.

Skjerve har også deltatt i mange gruppeutstillinger, og arbeiden hennes er innkjøpt av de fleste norske samtidskunstmuseene. Tross bred erfaring deltok hun for første gang på Høstutstillingen i 2014, og mottok da Norske Kunstforeninger & NorgesGruppens debutantpris for serien Plan. Med pristildelingen følger kr. 50 000,-, en katalog og en utstillingsturné med kunstnersamtaler. Utstillingen er produsert av Norske Kunstforeninger, og skal i løpet av 2015/2106 vises i fem kunstforeninger, blant annet her i Aalesunds Kunstforening.

Tittelen Grunnstoff understreker de grunnleggende kunstneriske virkemidlene Heidi Kennedy Skjerve benytter. Kryssende horisontale og vertikale linjer gir Heidi Kennedy Skjerves tegninger en repetitiv stramhet. Tegneprosessen er et gjentagende forsøk på å komme helt ned på grunnfjellet av hva hånd, linje, medium og farge kan uttrykke i sin enkleste form. Heidi Kennedy Skjerves kunstneriske praksis er bygget opp rundt gjentagelse og serialitet. Tegningene hennes er utført med konsentrerte skraveringer i tusj slik at farge, horisontalitet og vertikalitet danner flere strukturelle sjikt. Med renningen som utgangspunkt, fyller kunstneren billedflaten som en vev. Det nitide håndverket skaper en taktil og stofflig overflate.

Åpning:
Utstillingsåpning lørdag 23. januar. Klokken 1200 åpnes utstillingen av direktøren i Norske Kunstforeninger Susanne Svenseid. Heidi Kennedy Skjerve vil vise rundt i utstillingen rett etter åpningen. Det vil bli musikalsk innslag, ved to saksofonister.

Stad
Aalesunds Kunstforening
Kommune: 
Kategori: