Heine Totland & Gisle Børge Styve

Børge og Heine retter slips. Pressebilde.
Børge og Heine retter slips. Pressebilde.
Onsdag, 1 oktober, 2014 klokka 19:30

Heine Totland og Gisle Børge Styve har klart å etablere noe helt spesielt. Uten egentlig å ha gjort noe særlig mer sammen enn å spille mange konserter, har de etablert et stadig større og svært trofast publikum.

Gisle Børge og Heine kom sammen ved en slags tilfeldighet i en episode av Beat For Beat i 1999. De gjorde en fantastisk versjon av klassikeren «He Ain´t Heavy», og den har seinere blitt ett av de mest populære klippene fra programmet på YouTube. Etter dette begynte de fra tid til annen å opptre sammen. I 2006 bestemte de seg for å lage et helt konsertprogram og begynne å gjøre offentlige konserter. Billettsalget var påfallende godt, og siden har de aldri sett seg tilbake. De har fylt viktige kulturhus som f.eks. Drammens Teater, Festiviteten i Haugesund, Logen i Bergen, Sandnes og mange flere, mange ganger. Senere har de også gjort seg bemerket med en fantastisk versjon av «Bohemian Rapsody».

 

Gisle Børge Styve er for de fleste kjent som en av de to pianistene i programserien Beat for Beat på NRK, som etter tretten år har blitt en av tidenes største norske programsuksesser. Mange vet at han er en aldeles framifrå pianist, men alle er ikke like klar over at han også synger svært bra, og at han har et stort komisk talent. Gisle Børge har også et eget band, Gisle Børge Styve Trio. De har gitt ut to album, og GB er også komponist og tekstforfatter på en del av sangene.

 

Stad
Ørsta kulturhus
Holmegt 7
6151
Ørsta
Kommune: