Helvete er de andre

Helvete er de andre. Foto: Teatret Vårt.
Torsdag, 9 mars, 2017 klokka 18:00
Tysdag, 14 mars, 2017 klokka 19:30
Onsdag, 15 mars, 2017 klokka 19:30
Torsdag, 23 mars, 2017 klokka 19:30
Fredag, 24 mars, 2017 klokka 19:30
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Vi vil utfordre Sartres påstand om at vi mister vår frihet når vi begynner å se oss selv gjennom andres øyne. Det er lett å fordømme vårt overfladiske samfunn som viser perfekte mennesker med perfekte liv på sosiale medier. Kanskje samfunnet vårt er et ekstremt helvete i Sartres øyne. Men ligger det ikke også en frihet i å kunne manipulere vår egen identitet?

Med utgangspunkt i Sartres filosofiske tekster har regissøren Eline Arbo skrevet et stykke om individets frihet i eksponeringskulturens tidsalder. Her møter vi fire karakterer som på ulike måter forsøker å finne sin identitet i en verden hvor de stadig blir definert av andre. Vi lever i en ekstremt individualistisk tid, men hvor stor er egentlig individets frihet? Gjennom en leken og teatral form blir Sartres idé om helvete satt opp mot vår tids ønske om å bli sett av andre.
Sartre mente at alle kan handle fritt så lenge vi tar konsekvensene av våre handlinger. «Helvete er de andre» er en teatral og tragikomisk forestilling som leker med ulike realiteter.
Hvor er vi nå? Et speilpalass, et selfie-moment, en nattklubb eller i en torturkjeller?
Av: Eline Arbo
Regi: Eline Arbo
Scenografi: Jules Decker
Kostyme: Sarah Nixon
Lysdesign: Finn Landsperg
Medvirkende: Sara Fellman, Johanna Mørck, Lars Melsæter Rydjord, Bjørnar Lisether Teigen

Stad
Teatret Vårt
Kommune: