Herborg Kråkevik "kjære landsmenn"

Torsdag, 4 oktober, 2012 klokka 21:00:00

Med song, humor, skarrande R-ar og masse varme, formidlar Herborg Kråkevik sitt skråblikk på den norske folkesjela, og har på nytt kapra våre hjarte med kabareten Kjærelandsmenn!

Nå får Ålesund høve til å oppleve Herborg sin kjærleikserklæring til fedrelandet, skrive og framført av Kråkevik sjølv. Ho har no samla mot til å stå fram som ein dansk kikkar på det norske. For det er oss det skal handla om, både verbalt og musikalsk. Noreg sett utanfrå, Noreg i hjarta, Noreg til å spy av og Noreg til å le av.

Herborg har reist gjennom dette eineståande landet vårt i snart 20 år som artist, reist og sett, vorte lei av det og lengta seg sjuk etter det. No får alle desse motstridande kjenslene fritt spelerom i ukontrollerte utfall og såre, inderlege songar arrangert av Kjetil Bjerkestrand. Her er det lov å falla i stavar over norske klassikarar slik du aldri har høyrt dei før, eller le av norske dialektar, norske særingar - og av Herborg!

Framsyninga er ei blanding av kabaret og teatermonolog der brevskrivaren bryt ut i song, parodiering, trylling, resitasjon og dans når det trengs.

Framsyninga er ein samproduksjon mellom Herborg Kråkevik og Det Norske Teatret.

Stad
Arbeideren
Arbeideren
6025
ÅLESUND
Kommune: