"Hundedagane" Barneteateret Vårt

Onsdag, 21 mars, 2012 klokka 18:00:00

Hundedagane er ei tid midt på sommeren da rare ting kan skje; Maten rotner, ting blir borte og havet renser seg

Nettopp hundedagane er bakteppe for stykket vårt, der vi møter søsknene Lise og Tom som må hjelpe til med slåtten en varm, trykkende dag i slutten av juli. (Lise er sju og Tom tolv.) Lise har en uro inni seg. Hun leter etter tegn på at hundedagane er ekte og ikke bare overtro. Samtidig kretser tankene hennes rundt en bil som hun har sett på skogsstien samme morgen. Bilen er forlatt og har mystiske nummerskilt fra Oslo. Hvem er den forsvunne sjåføren? En rømling, en tyv, eller det som verre er Tom er mest opptatt av å tenke på racersykkelen han ønsker seg, men ikke har penger til. Et kraftig tordenvær bygger seg opp mens de venter på faren som skulle vært der for lenge siden, og underlige ting begynner å skje.

Angela Hagen

Angela Hagen har skrevet en øm, sår, magisk og spennende historie om pubertet, søskenforhold, frykt og dragningen mot det fremmende og uforklarlige. Hun vokste selv opp på en gård i Torvika og miljøet hun beskriver er både virkelighetstro og gjenkjennende, samtidig som barnas livlige fantasi etter hvert fører til at drøm og virkelighet blandes inn i hverandre på en besnærende måte.

Dette er det første stykket Angela har skrevet, og med det kom hun på andreplass i en dramatikkonkurranse på Det Norske Teater i 2006, og siden har stykket vært utviklet gjennom Generator, et forum for scenetekstutvikling. Angela debuterte også i høst med novellesamlingen Mørk bil bak som hun har fått strålende kritikker for, blant annet i Dagbladet.

Av Angela Hagen
Regi: Odette Bereska
Scenografi: Anja Furthmann

Med: Ellen Karin Solevåg, Jonathan Philip, Viggo Solum
Stykket passer for barn i alderen 9-15 år.

Stad
Arbeideren
Arbeideren
6025
ÅLESUND
Kommune: