Hvor var du da Elvis døde?

Onsdag, 28 januar, 2015 klokka 19:00

Elvis lever! 

Der Elvis selv hadde et digert apparat, har svartkledde Benny Borg bare seg selv, sin kassegitar og en barkrakk. Likevel er det technicolor og bredformat over hans one man-show.

 

I verden i dag finnes det over 10 000 Elvis-imitatorer.Benny Borg er ikke en av dem, og i det ligger mye av styrken i hans enkle og stillferdige Elvis-konsert. Den er full av gjenkjennelige elementer, selvfølgelig - publikum følger hvert pust på stemmen, hvert stønn, hver "uh-ah-ha" og hvert skjelvende "luv" - men Borg antyder fremfor å ta den helt ut, hans hoftebevegelser er atskillig mer kultiverte enn hos originalen, og han byr på egen melankolsk kommenterende arrangementer i et par av de mest kjente låtene, som "Don't be Cruel" og "Love Me Tender".

Enkelt, men stort.
Der Elvis selv hadde et digert apparat, har svartkleddeBenny Borg bare seg selv, sin kassegitar (forsterket) og en barkrakk, samt en hvit, paljettbesatt jumpsuit med rødt halstørkle som dekorasjon.
Likevel er det technicolor og bredformat over hans one man-show, både musikalsk og som historiefortelling, krydret med personlige minner, som det festlige møtet med Priscilla Presley i Los Angeles.

Sterke minner.
Uten sentimentalitet tar Benny Borg sine tilhørere med gjennom 22 Elvis-hits - fra "Can't help falling in Love with You" til "In the Ghetto" - og gjennom rockekongens liv fra fødselen av, da tvillingbroren ikke klarte seg.
Han viser utviklingen fra Elvis var en sørstatsfattig, ung, slank og ambisiøs rock'n'roll-oppfinner, til han noen milliarder dollar senere endte som et forskrudd og oppblåst dophue, en gud, men også en mannsling som ikke kunne ligge med en kvinne som hadde født barn. Det gjaldt også hans egen kone.

Borg skaper et høyst troverdig bilde av verdens mest berømte person og et av verdens ensomste mennesker, en umoden og uforbederlig kvinnejeger, en sjenerøs tyrann, selv omgitt av ja-menn og utnyttet på det groveste av "oberst" Tom Parker.

Tårer. For dem av oss (vi er vel en seks-åtte stykker) som aldri forsto at Elvis Presley var universets absolutte omdreiningspunkt, er det fascinerende å oppleve med hvilken styrke minnet om den hoftevrikkende rockeren lever, snart førti år etter at han gikk til de evige jaktmarker. For resten av menneskeheten, det vil si alle dem som gjennom i et halvt århundre hemningsløst har dyrket Elvis, er minnet om hans død i 1977 fremdeles smertefullt. Publikums tårevåte reaksjoner i et fullt hus midt under VM forteller mye om det.

Stad
Ørsta kulturhus
Holmegt 7
6151
Ørsta
Kommune: