I WILL - SIRI HERMANSEN I GALLERIET

Måndag, 22 juni, 2020 klokka 11:00
Tysdag, 23 juni, 2020
Onsdag, 24 juni, 2020
Torsdag, 25 juni, 2020
Fredag, 26 juni, 2020
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Vi er glade for å kunne hilse flere besøkere velkommen til galleriet igjen!

Produksjonstipend for prosjektuke nummer 1 er tildelt Siri Hermansen og prosjektet “I WILL”. I perioden 22.-27.juni er kunstneren tilstede i MRKs galleri, der hun vil ha rommet som sitt atelier/base for å starte opp sitt nye prosjekt, og der vi samtidig kommer vise noen av hennes tidligere arbeider.

Siri Hermansens seneste prosjekt I WILL er et kunstnerisk manifest som vil utvikle seg i flere deler; et offentlig flaggprosjekt, en film, en innendørs brodert flagginstallasjon, tresnitt og et dikt. Prosjektet tar utgangspunkt i historiker Timothy Snyder sin bok “Om Tyranni- 20 ting vi kan lære av det 20. Århundre” (2017) hvor forfatteren i tjue punkter diskuterer hvordan han kan motstå / leve under tyranni, og manifestet "I WILL" kan leses som et svar på de udemokratiske prosessene som foregår i den vestlige verden i dag; en politikk der høyreorienterte bevegelser, udemokratiske makter og falske nyheter er på vei opp, får makt, former verdenssamfunnet, samt påvirker internasjonal politikk og diplomati.

Siri Hermansen er en norsk filmskaper, fotograf og installasjonskunstner.
Gjennom sin kunstneriske praksis utforsker hun uforutsette påvirkninger i samfunn som gjennomgår dype økonomiske, miljømessige eller kulturelle endringer. Prosjektene gir uvanlige mikroperspektiver på moderne overlevelsesmetoder og tilpasningsprosesser fra samfunn som kan betraktes som usikre soner. Siri Hermansen fullførte sin doktorgrad ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2016. Hun har en MFA fra École des Beaux-Arts i Paris og en BFA fra Parsons School of Design. www.sirihermansen.com

Galleriet er åpent 11-16 mandag-lørdag .

Ta gjerne kontakt med oss for å planlegge ditt besøk epost post@mrkunst.no eller på telefon 94166452
Vi følger rådende forholdsregler fra helsemyndigheten. Det betyr at fra 15.juni kan man samles flere enn 50 personer ( maks 200) , men publikum, må kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand.

Prosjektukene en er gjennomført med støtte fra Bildende Kunstneres Hjelpefond og Møre og Romsdal fylkeskommune. MRK drives med støtte fra fylkeskommunen og Molde Kommune.
Prosjektet I WILL er støttet av KORO /LOK

Stad
Møre og Romsdal Kunstsenter, Plassen, Molde
Kommune: 
Kategori: