Ida Jenshus m/band

Foto: Heimesida til Ida Jenshus
Torsdag, 21 februar, 2013 klokka 19:30

Etter at Ida Jenshus slapp sitt debutalbum høsten 2008 ble hun fort utropt til Norges nye countrydronning

Albumet fikk strålende anmeldelser, og til lovord som «et av de beste countryalbum som er laget her til lands» (Adresseavisen) og «Årets fineste countryalbum!» (Dagens Næringsliv) vant Ida i januar 09 Spellemannsprisen for nettopp «Årets Countryplate»! På samme tid ble det klart at plata hadde solgt til gull og vel så det!

Sommeren 2009 var Ida Jenshus en av landets mest attraktive festivalartister, og parallelt med at hun vant Adresseavisens Kulturstipend 2010 startet arbeidet med oppfølgerplata. No Guarantees ble sluppet 11.oktober, og lovordene lot ikke vente på seg: Aftenposten trillet terningkast 6 og skrev at Ida Jenshus løfter norsk country til et nytt nivå. Selv med en særnorsk vri er No Guarantees en plate av internasjonalt kaliber. Dagbladets Fredrik Wanderup stilte retorisk spøsmålet Er Ida Jenshus vår nye førstedame? og kastet terningen til 5. Opptellinga viser også 13 andre terning-5ere!

Ida Jenshus er en svært bestemt og selvbevisst dame. Dette kommer tydelig frem på mange måter, fra hvilke musikere hun omgir seg med, til hennes bevisste valg av retning innen countrymusikken hun bekjenner seg til: For å si det mildt, det er ikke det polerte Nashville som trekker, men heller den mørkere og møkkete Austin-varianten som appellerer. Der er hun kompromissløs.

Stad
Ingebrikt Davik huset
Bernt Hildrevegen 2
6270
Brattvåg
Kommune: 
Tema: