Ingebjørg Bratland: konsert

Ingebjørg Bratland. Pressebilete.
Ingebjørg Bratland. Pressebilete.
Søndag, 13 mars, 2016 klokka 19:00

Norges nye gullstrupe! Ingebjørg Harman Bratland har med sin unike stemme utmerket seg som en utøver som går nye veier og som gjerne utfordrer sine musikalske røtter innen folkemusikk. Mange husker Ingebjørg som “hun som fikk kongen til å gråte”, da hun sang ”Den fyrste song” for Kong Harald, på hans 70-årsdag.

I 2012 spilte hun inn albumet ”Heimafrå” sammen med Odd Nordstoga. Duoalbumet fikk strålende kritikker, og stakk av med en Spellemannspris i 2013.

I 2014, ett år etter “Heimafrå”, kom Ingebjørg ut med sin første soloplate, Berre Meg, hvor hovedbidragsyter er Espen Lind som har laget de fleste melodiene.  Låten “Ingen e som du” ble umiddelbart A-listet på NRK P1 og tok dette vakre vise-pop-albumet til Spellemann-nominasjon i visekategorien.

Ingebjørg Bratland har brukt store deler av 2015 til å forberede sitt nye album «Månesinn», som ble sluppet til fantastisk mottakelse fredag 6. november. Låten «Stjernene» og den nylig utgitte «Fordi eg elskar deg» har begge blitt A-listet på P1, og markert Bratlands nye spennende musikalske retning, som beveger seg fra folkemusikk mot pop. Med den nye platen tar hun steget inn i toppsjiktet blant låtskrivere og tekstforfattere, og markerer en ny side av sitt store talent.

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: 
Tema: