Jazzkonsert: Ole Jørn Myklebust

Ole Jørn Myklebust
Laurdag, 6 september, 2014 klokka 20:00

Ole Jørn Myklebust er en norsk jazztrompetist og musikkprodusent, kjent for sin ekspressive og lyriske stil.

Straumsnes Jazzklubb arrangerer sin første konsert. Ole Jørn Myklebust er en norsk jazztrompetist og musikkprodusent, kjent for sin ekspressive og lyriske stil. Med seg har han Andreas Ulvo (piano) og Sigurd Hole (kontrabass) fra det kritikerroste bandet Eple Trio. De tre musikerne fikk også strålende omtale av en samlet nasjonal presse for sitt bidrag til teaterforestillingen "Driving Miles" som gikk for utsolgte hus under to hele Moldejazz-festivaler.

Myklebust begynte sin musikkarriere med jazzstandarder, noe som er tydelig på hans debutalbum "Breaks Even" som ble spilt inn i løpet av studietiden ved Norges Musikkhøgskole. I årene som fulgte har samarbeidene med forskjellige artister over hele verden, og da særlig det tette samarbeidet med den samiske stjernen Mari Boine, vært med på å utvikle en helt personlig og unik stil for Myklebust. I tillegg til sitt virke som solist og frilanser, jobber han som musikkprodusent og komponist for scene, film og tv. Blant annet har han jobbet med artister slik som Unni Wilhelmsen (NO), Melanie Scholtz (ZA) og Jonas Fjeld (NO). I 2000 mottok han den prestisjetunge prisen "Årets unge jazzmusiker" med bandret Ra, og året etter fikk han "Have No Fear”-prisen av Jazzradioen og Hydro Texaco.

Myklebusts nye album "Jorba" er en noe minimalistisk innspilling. Tittelen er samisk og kan oversettes med "noe som er rundt". Dette er også et sentralt moment ved albumet, da han vil trekke opp en sirkel fra sine musikalske røtter, via ulike faser i karrieren, og til slutt vende tilbake til utgangspunktet i den akustiske jazzen - men denne gang i et ganske annet tonespråk. Musikken er preget av sterke melodier og et uttrykksfullt lydlandskap.

For mer info om konserten, se: https://www.facebook.com/events/326779577446796/

Stad
Øydegard Grendahus
Kommune: 
Kategori: