Jean de France

Plakat. Jean de France. Foto: Teatret Vårt.
Plakat. Jean de France. Foto: Teatret Vårt.
Tysdag, 25 november, 2014 klokka 18:30

Ellevill komedie av Ludvig Holberg.

I «Jean de France» vender Hans Frandsen hjem til sin fødeby etter et år som student i Paris. Han har skiftet stil til høyeste parisermote og vil nå tituleres Jean de France. Morsmålet har han fullstendig forlatt, men han har heller ikke klart å lære seg riktig fransk.
Arven er brukt opp, og hans forlovede Elsebet er fly forbanna og svigerfaren Jeronimus holder på å få slag hver gang Jean valser gjennom Storgata. Elsebet vil heller ha sin hemmelige elsker Antonius, og tjenestefolkene Marthe og Espen har en ide som kanskje kan løse dette. Snart dukker den mystiske «Madame de la Fleche» opp ut av det blå for å kaste den fremmedartete kjærligheten sin på Jean de France og lære ham de siste nye motene fra Paris….

Når Holberg hudfletter sine karakterkomedier ler vi så tårene triller, samtidig som vi ler av oss selv.

Det er samme team som sto bak «Jeppe» som lager «Jean de France». Vi kan derfor garantere at det blir med et visst trøkk parisermoten rammer tørkestativene i Møre og Romsdal. Gitte Siem har lang erfaring med komedier og Holberg-stykker, og lover oss en forestilling full av fart, humor, musikk og overraskende krumspring.
Varighet 1 time og 20 min (ingen pause).
Regi: Gitte Siem
Scenograf: Thomas Bjørnager
Kostyme: Nina Flagstad
Med: Lars Melsæter Rydjord, Bjørnar Teigen, Vivi Sunde, Nasrin Khusrawi med flere

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: