Jonas Fjeld band - konsert

Jonas Fjeld. Pressebilete.
Jonas Fjeld. Pressebilete.
Laurdag, 7 februar, 2015 klokka 19:30

Jonas Fjeld er år i 2015 aktuell i TV2 suksessen ”Hver Gang Vi møtes” og skal sammen med Silje Nergård, Bjarne Brøndbo, Lene Nystrøm, Inger Lise Rypdal, Thom Hell og Onkel P hylle hverandres låter over 7 programmer .

Hvem vet hva som kommer ut av det oppholdet. Ikke overraskende at det kan oppstå god kjemi når så dyktige og kreative artister kommer sammen. Jonas Fjeld jobber iherdig i studio, DET vet vi det blir god musikk av. Det er mange skatter å presentere fra Jonas Fjeld`s rikholdige låtkiste. Med fokus på norske tekster som blottlegger en personlig og følsom artist, har låter som ”Engler i sneen”, ”Drammen i regn”, og personlige sanger som ”Konnerud” og ”Sigve”, og kjærlighetserklæringen ”Tordensky”, gjort sitt til at publikum har fått en familiær følelse med den litt sjenerte artisten fra Drammen og bydelen Konnerud.

 

Jonas Fjeld er også kjent for sine mange vellykkede samarbeid med andre artister i både inn- og utland. Hvem husker ikke samarbeidet med Eric Andersen og The Band-legenden Rick Danko. De lagde to album sammen med høydepunkter som Fjelds ”When morning comes to America”.

Samarbeidet med Ole Paus og deres ”To Rustne Herrer”, skulle være velkjent for de fleste. De leverte festforestillinger over lange perioder på det ærverdige ABC-teateret i Oslo. Avdøde Hilde Heltberg, har også preget LIVE uttrykket til Jonas Fjeld gjennom mange år, og helt til hun døde. Hun er dypt savnet.

I 2005 inviterte Jonas Fjeld det Amerikanske Bluegrasbandet Chatham County Line til Romjulskonsertene i Drammens Teater. En tradisjon Jonas Fjeld har hatt i en årrekke. Dette skulle vise seg å være en vellykket match, som resulterte i 3 album og utsolgte turneer. Sist

med ”Western Harmonies” i 2013. Henning Kvitnes har også arbeidet tett med Jonas Fjeld, og sammen har de har gitt ut albumet ”Den gamle veien”. ”Veterantur” som var tittelen på en 4 uker lang turne, ble også en stor suksess.

I 2012 fylte Jonas Fjeld 60 år, og gav samtidig ut samlealbumet ”40 år på veien- 60 år i livet” – som resulterte i en egen portrettdokumentar på NRK TV og konsert i programserien Studio 1. Utsolgte konserter og høye listeplasseringer med albumutgivelsene har talt sitt tydelige språk på hvor stor pris publikum setter på Jonas Fjeld.

I vinter turnerer han med band, og stadfester en over 40 år lang karriere som en av landets mest folkekjære artist og låtskriver. De siste årene har utgivelsene kommet tett, og solgt til både gull og platina.

 

På veien:

Jonas Fjeld – gitarer. Vokal

Birger Mistereggen – trommer, perc, munnharpe, vokal

Finn Tore Tokle – bass, vokal

Ben Basgård – gitar, vokal

Ole Jørn Myklebust – trompet, vokal

Tor Magne Hallibakken - Tekniker

Stad
Storfjord Kulturhus
Øyna 1
6201
Stranda
Kommune: