Jorun Marie Kvernberg har konsert i Rødven stavkirke

Søndag, 2 september, 2012 klokka 18:00:00

Den kjente og allsidige folkemusikeren Jorun Marie Kvernberg spiller og synger i Rødven stavkirke i Rauma søndag den 2. sept. Hun framfører alt fra vemodige valser til viltre hallinger. Hun forteller også historier om musikken hun spiller. Rødven stavkirke er en liten og intim kirke, og det gir en perfekt ramme for en folkekjær kunstner som Jorun Marie Kvernberg.

Jorun Marie Kvernberg holder konsert i Rødven stavkirke i Rauma søndag den 2. sep. Den velkjente folkemusikeren har satt sammen et allsidig program for denne solokonserten. Det blir alt fra vemodige valser til sindige bruremarsjer og viltre hallinger. Et høydepunkt blir en slått som er inspirert av sagnet om kirkeklokkene i Thomaskirken på Fillefjell.

Hovedinstrumentet til Kvernberg er fele, men hun vil også spille sitter. Det blir også sangnummer. Kvernberg er en av de få felespillerne som behersker kunsten å synge mens hun spiller.

Jorun Marie Kvernberg har studert ved Norges Musikkhøgskole og har også hatt stipend fra Statens Kunstnarstipend for yngre folkekunstnarar. Solokonserten i Rødven er et resultat av arbeidet i denne stipendperioden.

Kvernberg har spilt med gruppene "Majorstua", "Tindra" og "Unni Boksasp Ensemble" og har spillt inn en rekke CDer med dem. To ganger har dette resultert i Spelemannsprisen.

Rødven stavkirke er en av de aller eldste kirkene i Møre og Romsdal. Kirka er forholdsvis liten, noe som gir en tett kontakt mellom musikere og publikum. Fortidsminneforeningen eier stavkirka og er også arrangør av årets konsert.

Konserten begynner kl 1800 og dørene åpner en halv time før. Det er mulig å bestille billetter på forhånd ved henvendelse til rodven.stavkirke@gmail.com eller til tlf. 41418819 el. 40605790.

Stad
Rødven stavkirke
6350
EIDSBYGDA
Kommune: