Kåre Nymark Jr/Halv8: Sildesølv

Kåre Nymark. Pressebilete. Fotokjelde: Kultur i Ålesund.
Torsdag, 25 oktober, 2018 klokka 20:00

Kåre Nymark Jrs verk Sildesølv fikk svært gode tilbakemeldinger da det ble satt opp hos oss høsten 2016. Så god var responsen at vi har ønsket oss en reprise i lang tid – og nå er det endelig tid for et gjenhør med denne musikalske reisen gjennom den sunnmørske natur og kultur.

Utgangspunktet for verket er poesien til Hilde Myklebusts fra Vanylven, som ofte kan kalles naturlyrikk. Kåre Nymark Jr. har skrevet musikk til tekstene for jazzkvartett og vokalgruppe. Musikken har et tydelig utgangspunkt i jazztradisjonen, men er også en åpen og tidløs tilnærming til stilarter.

Kåre Nymark er har blitt beskrevet som en brobygger mellom stilarter og generasjoner i jazzen. Referanser fra tidlig jazz blir blandet med mer moderne elementer og fremført på en vital og kreativ måte, og gir musikken et uttrykk som har gledet både publikum og kritikere. Nymark er også medlem i Brazz Brothers.

Vokalgruppa Halv8 har sine røtter på Sunnmøre og tilholdssted i Ålesund, og er sammensatt av ni sangere med bakgrunn fra en rekke lokale og semiproffesjonelle ensembler.

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: