Kaizers Orchestra

Onsdag, 18 april, 2012 klokka 20:00:00

"Som ut fra intet stormet Kaizers Orchestra den norske musikkscenen høsten 2001. Debutalbumet Ompa til du dør og den påfølgende ett år lange turnéen Ompa til du Tour introduserte Norge for et sjarmerende forrykt og skamløst utagerende orkester med et eksentrisk og voldsomt uttrykksbehov, som toppet det meste annet man hadde sett og hørt her i landet til da.

Musikken sendte tankene i alle andre retninger enn mot nord, tekstene var vanskelig å oppfatte om var på skånsk, engelsk, dansk, rumensk, gresk eller norsk. Instrumenteringen så ut som om noen hadde rant et loppemarked eller et bilverksted, og ikke sto det et skikkelig plateselskap bak bandet engang. Det var så mye som var så usannsynlig med denne gjengen at det nesten bare måtte gå bra. Og det gjorde det. Responsen var enestående. Aldri før har ett album fått så mange anmeldere over hele landet til å gledesbanne. Folk forventet det uventede, og fikk det. Og under den ville overflaten viste det seg at det lå gode låter, som tålte å bli spilt om og om igjen. Derfor stoppet ikke Ompa til du dør å selge før den hadde nådd magiske 100 000 solgte.

Når folk skal beskrive fenomenet Kaizers Orchestra er det fire ord som bruker å gå igjen: oljefat, gassmaske, pumpeorgel og liveband. To av disse ordene har tilsynelatende ikke noe med musikk å gjøre engang, men det er bare tilsynelatende. Kaizers Orchestra er en helhetsopplevelse, et sekshodet monster, et grovt og finmasket maskineri, et velsmurt lokomotiv, uten skinnegang, men med god fart, og retning dit du har tenkt deg.

Det har kommet seks studioalbum, fire eper, en dvd og to live-plater fra Kaizers Orchestra siden bandet ble stiftet første januar år 2000. Alle seks studioplatene har nådd førsteplass på VG lista, og alle (utenom b-sides plata "Våre Demoner", som kun var tilgjengelig i én uke) har solgt til platinastatus. To spellemannspriser og to alarmpriser har kommet bandets vei så langt. Et sant oljefat-eventyr har det vært!

Det musikalske uttrykket til Kaizers Orchestra er i stadig endring, de vide referansene og bandets åpenhet i forhold til musikk i alle sjangre gir sekstetten uendelige muligheter og musikalske innfallsvinkler. I løpet av 2011-2013 presenterer bandet sitt mest ambisiøse prosjekt hittil, trilogien "Violeta, Violeta". En romantisk tragedie som sikter mot å presentere alle Kaizers musikalske fasetter, samt fortelle historien om Violeta, hennes mor, Beatrice og hennes far Kenneth. Volum I kom 31 januar 2011, Volum II kommer i november 2011 og Volum III kommer i november 2012. Det er selvfølgelig knyttet ekstensive turnéplaner til trilogiutgivelsene, så her gjelder det bare å følge med på en spennende Kaizerfremtid!"

Stad
Surnadal Kulturhus
Surnadal Kulturhus
6650
SURNADAL
Kommune: