Kjære Europa

Kjære Europa. Pressebilde. Fotokilde: Teatret Vårt.
Søndag, 12 mars, 2017 klokka 18:00

Virkeligheten slår inn i teateret.KJØP BILLETT
60 millioner mennesker er på flukt i verden i dag. 1 million flyktninger har krysset Middelhavet de to siste årene. 30.000 har druknet siden år 2000. 4500 druknet i 2016.Forestillingen starter hos tre skuespillere som forsøker å leve seg inn i flyktningenes historier. I deres forsøk møter de blant annet: Karon som selger billetter på billigsalg og fyller båten til randen på ferden over Styx; en professor som ønsker å forklare hva som er bakgrunnen for krigen i Syria; statsministeren som begynner å tvile på budskapet i sin egen nyttårstale; redningsskøyta Elias som er ute på oppdrag; flere av de mest synlige nettdebattantene og en minister som baserer vurderingene sine på vurderinger av vurderinger.

Tekstene er skrevet til denne forestillingen og er basert på research, intervjuer, fiksjon og virkelighet. Kjære Europa er ingen tradisjonell forestilling. Regissør Uwe Cramer lar skuespillerne bruke sitt eget liv i møte med krisen i Middelhavet. Dette er situasjonen i Europa akkurat nå og verden slår rett inn i teatret.

“Kjære Europa er en etterlengtet forestilling som konfronterer hvordan vi håndterer vår tids største humane krise!"
Scenekunst.no sin begeistret anmelder etter premieren på "Kjære Europa" under Festspillene i Bergen sommeren 2016.
Forestillingen er produsert av Kristian&Uwe i samarbeid med Festspillene i Bergen, Dramatikkens hus og Teaterfestivalen i Fjaler.

Støttet av: Dramatikkens Hus, Fritt Ord, Fond for utøvende kunstnere, Fond for frilansere, Fond for lyd og bilde og Norsk Kulturråd

Tekst: Kristian Lykkeslet Strømskag, Uwe Cramer
Regi: Uwe Cramer
Scenografi og kostyme: Mari Watn
Lydproduksjon: Magnus Dahle Larssen
Medvirkende: Ellen Birgitte Winther, Morten Espeland, Siren Jørgensen
Varighet: 65 minutter (ingen pause)

Stad
Storyville
Kommune: