Konsert: Guro von Germeten

Laurdag, 12 september, 2015 klokka 20:00

Guro von Germeten og hennes orkester spiller på Straumsnes Jazzklubb, Øydegard Grendahus.
18 års aldersgrense.
Pris: 250,-, medlemmer: 150,-

Den norske sangeren Guro von Germeten blir omtalt som Kaizers Orchestras skumle lillesøster, en kvinnelig Tom Waits eller Kate Bush på Edith Piaf-piller. Hun skiller seg ut som herlig burlesk, med melodisk dristighet, spennende tekster, en flott stemme og et hjerte laget av ren lidenskap. Musikken hennes har elementer av vintage jazz, fortryllende pop melodier, balkan beats og en touch film noir.

Av tyske aviser blir hun hyllet som noe av det beste Norge har levert siden olje. Kongsberg Jazzfestival beskriver henne som en av de mest originale artistene på den europeiske musikkscenen og By:Larm bruker ord som ”elektrisk”, ”kraftfull” og ”dramatisk”.

Hun har spilt på en lang rekke nasjonale og internasjonale festivaler og scener, og har blitt omtalt i flere artikler og anmeldelser her og utenlands i tillegg til å ha prydet forsiden av Norges største jazzmagasin Jazznytt.

Guro von Germeten er opprinnelig utdannet operasanger, men da hun plukket opp sitt første røde trekkspill for seks år siden, ble hennes liv og kjærlighet til musikk virkelig forandret – og hun har siden da aldri sett seg tilbake.

Guro Von Germeten slipper sitt tredje album 4. September, denne gang på norsk.

Til Straumsnes Jazzklubb har hun med seg Guro von Germeten Orchestra.

Stad
Øydegard Grendahus
Kommune: 
Kategori: