Kristiansund Storband

Laurdag, 27 oktober, 2012 klokka 19:30:00

Siden Kristiansund storband ble stiftet på Atlanten videregående skole i 1982 har bandet vært en bærebjelke i byens musikkliv. Utallige konserter, forestillinger og dansetilstelninger er gjennomført med storbandet i sentrum de 30 årene de har eksistert. Nå er det tid for jubileum og jubileumskonsert!

Kristiansund storband har valgt å sette kompetanseheving og samarbeid med profesjonelle jazzmusikere i høysetet i jubileumsåret. I tett samarbeid med krefter tilknyttet jazzlinja på NTNU i Trondheim er det gjennomført en seminarrekke med hensikt å bringe bandet opp på et høyere musikalsk og teknisk nivå.

Til selve jubileumskonserten har bandet valgt å invitere mangeårig samarbeidspartner John Pål Inderberg (saxofon), Erik Johannessen (trombone), kjent blant annet fra Trondheim jazzorkester og Jaga Jazzist og sist, men ikke minst, Steinar Løberg Værnes (trompet), som solister. Sistnevnte er et kraftsentrum for jazzmusikken i Kristiansund, som dyktig improvisatør og organisator. Storbandets egen crooner, Odd Harald Olsen, vil bidra med låter fra vokaljazzrepertoaret.

Kristiansund storband har valgt et krevende men velklingende program for jubileumskonserten. Vi får høre musikk av nyere dato, signert Lars Møller, Dave Holland og Pat Metheny, men også eldre storbandmusikk i Basie/Ellington-tradisjon. Felles for all musikken denne kvelden er at den gir god plass til solistene, samtidig som bandets ensemblespill også blir godt ivaretatt. En god miks som borger for en kveld spekket med gode musikalske opplevelser!

Stad
Storstuå
Surnadal Kulturhus
6650
SURNADAL
Kommune: