Kulturkonferansen "Følg drømmen"

Alan Kennedy, Liverpool spiller og Ragnhild Lund Asnes forftatter. Fotokilde: Sunndal Kulturfestival
Alan Kennedy, Liverpool spiller og Ragnhild Lund Asnes forftatter. Fotokilde: Sunndal Kulturfestival
Fredag, 21 juni, 2013 klokka 09:30

“Følg drømmen” er tema, og vi mener å ha fått til et godt program med dyktige innledere. Her er både profesjonelle fotballspillere, kunstnere, politikere og lokale gründere representert.

Spennende innledere – mange kulturinnslag – lunsj

KONFERANSELEDER
Ragnhild Lund Ansnes har gitt ut bøkene Liverpoolhjerter og Liverpoolhelter. I den første boken handler det om hva fotball gjør med fansen, i den andre er fokuset vridd over på hva fotballen gjør med livet til spillerne og hvordan det er å være menneske i toppfotballsirkuset. Ragnhild jobber i dag på heltid som foredragsholder og forfatter. Tidligere var hun ansatt som programleder i NRK.

På konferansen vil hun – i tillegg til å lede det hele – si litt om veien fram dit hun er i dag. Det i seg selv er en fascinerende historie….

MØT FOTBALL-LEGENDEN ALAN KENNEDY
Alan Kennedy spilte 356 kamper for Liverpool FC og kan skryte av å ha avgjort to europacupfinaler. I 1981 scoret han det avgjørende målet mot Real Madrid i finalen som ble spilt i Paris, mens han i 1984 gjorde det samme i finalen mot Roma – da på straffespark. Kennedys profesjonelle fotballkarriere strakk seg over tjue år. Den starta i Newcastle, deretter ble det LFC – før han gikk til Sunderland. Han spilte for hele tretten klubber etter dette, som Hartlepool, Wigan og Wrexham. Som liten gutt hadde han en stor drøm: Å bli profesjonell fotballspiller. Drømmen gikk så til de grader i oppfyllelse.
21. juni kan du møte fotball-legenden i Sunndal kulturhus.

TOMAS HÅKKI
Tomas Håkki Eriksson er billedkunstner og designer. I samarbeid med kunstnerne Bjørn-Kowalski Hansen og Mats Stenslet har han etablert merkevaren HåkkiTM. De produserer blant annet t-skjorter med sære meldinger, som markedsføres gjennom Eriksson. Merkevaren var på listen over en av verdens femti mest interessante kunstprosjekter i Contemporary annual 2006. Tomas bor i hjembygda Lungaverk i Sverige. I performancen "HÅKKI - the power of glesbygd" har han samlet historier fra bygdefolket i Norrland
Håkki er kjent for å kombinere mote, kunst og fargerike historier fra bygde-Sverige.

Vi kan love et underholdende innlegg med mange verbale krumspring – innimellom også med en alvorligere undertone.

JENNY KLINGE
Jenny Klinge er Stortingsrepresentant for Senterpartiet og medlem av Justiskomiteen. Klinge har tidligere også markert seg som politiker både lokalt og regionalt. Hun er en fargerik politiker som går rett på sak, hun er uredd og en mye brukt debattant både i radio og tv. Jenny Klinge er Senterpartiets førstekandidat i Møre og Romsdal til høstens valg. I dag bygger hun, samboeren og sønnen nytt hus på Nordvik i Surnadal.

STIG NILSSON
Stig Nilsson er en forfatter, dramatiker, høgskolelærer i journalistikk, journalist i avis, radio og fjernsyn. Han fikk Prøysenprisen i 1976 for sin debut-LP,NOPAS pris Årets Verk for sin debut som dramatiker, og både Nordeas Kulturpris og Fylkeskulturprisen i Møre og Romsdal i 2010. Nilsson er også mannen bak librettoen både til “Lady Arbuthnott – Frua på Elverhøy “ og “Donna Bacalao”. I 2012 han levert det dramatiske verket "Hjerteblod", bestilt av Løten kommune, en forestilling om Edvard Munch til Munch-jubileet i 2013. I år drar han på nytt ut på turne med gitaren. På det viset følger han drømmen. Han vil også opptre under kulturkonferansen.

JO INGE NES
Jo Inge Nes er musiker og trommeslager på heltid. Som Møremusiker er han ansatt i Møre og Romsdal fylkeskommune. Halvparten av stillingen hans er leid ut til Sunndal kulturskole.
Møremusikernes gruppe “Fjord & Fjell” (bildet) er årets festivalmusikere i Sunndal, blant annet med egen konsert og plateslipp tirsdag 25. juni. Jo Inge Nes har var aktiv musiker siden tidlig i tenårene og har ved flere anledninger også markert seg som komponist – sist i forestillingen “Kreft for faen”.

ANNE MELKILD
Anne Melkild og Ingeborg Tafjord har tatt det store steget og startet eget bedrift på Nisja i Sunndal. Bedriften heter “Tuppen og Lillemor” og de driver med eggproduksjon i stor stil i nytt produksjonsanlegg. Under Sunndalkonferansen i 2012 ble bedriften tildelt årets gründerprisen i Sunndal. Dette er en spennende historie om to modige damer med pågangsmot og vilje til å satse stort på drømmen om egen bedrift.

ELLERS:
Konferansen vil også inneholde flere kulturinnslag med blant andre Stig Nilsson, Jo Inge Nes og Eirin Nordvik.

Stad
Sunndal kulturhus
Auragt. 2
6600
Sunndalsøra
Kommune: