Lansering av Årbok 2018

Laurdag, 8 desember, 2018 klokka 14:00

Nordmøre museum ønsker velkommen til lansering av årbok 2018 lørdag 08. desember kl.14:00 på museumskafeen Patrick Volckmar. Vår konservator Odd W. Williamsen presenterer boka generelt og Knut Even Isaksen forteller mer om Fengselet i Kristiansund.

Hva er det som holder Nordmøre samlet? Klippfisktradisjonen og regionavisa, sier B.C. Nilsen, og snur dermed opp-ned på den tradisjonelle forståelsen om at det rotekte og ur-Nordmørske helst fins i Surnadal og Halsa. Neida, sier mannen fra Tromsø, dette er Trøndelag! Trudi H. Eikrem har mye oppsiktsvekkende nytt om hvor stor klippfiskeksportør Christian Johnsen egentlig var i Spania, og årboka oppdaterer deg også på de nyeste arkeologiske utgravinger i Sunndal og på Skorpa i Kristiansund. Bli med på en visuell arkeologisk analyse av middelalderkirken på Frei. Vi hedrer betydelige kvinnelige aktører i lokalhistoria og markerer at Kristiansund Symfoniorkester fyller 100 år. Visste du at vi har vår egen ishavs-torsk, oppkalt etter Nikolai Hanson? Les også om total-renoveringen av Tresliperiet på Enge i Valsøyfjord; det nye Geitbåtmuseet.

Årbok 2018 koster kr. 250,- pr. stk. og fås kjøpt i museene våre og i bokhandelen. Det er den sikreste julegaven man kan kjøpe!

Stad
Handelshuset Patrick Volckmar - Kaffebrenneriet
Kommune: