LEIF PREUS

Onsdag, 25 april, 2012 klokka 10:30:00

Leif Preus er en nestor innen norsk fotografi med en fartstid på snart 50 år. Han har bygd opp bedriften Preus Foto AS, og lagt grunnlaget for Preus Museum, det nasjonale museet for fotografi.

Legenden Preus har gjestet Nordic Light ved flere anledninger, og foredragene hans er alltid mye mer enn bare et foredrag. Ikke mange kan snakke om fotografi som Leif Preus, og få personer er så grundig forberedt som han.

For Leif er fotografi livet, noe han lever og ånder for hver dag. Når han nå kommer til Kristiansund skal han snakke om store fotografiske søyler i sitt foredrag «Fotografier jeg er glad i». Leif er en av landets mest kjente samlere og har gjennom mange år vernet om noen av de mest interessante fotografiene i Norge. Nå har han skjenket disse til Preus Museum. Foredraget vil ta for seg en grundig gjennomgang av fotohistorien fra fotografiets fødsel og frem til i dag. Det vil bli servert historier og anekdoter som de færreste har hørt. Alle som kjenner Leif vet at han har en utpreget humoristisk sans, er slagkraftig som få og har et skråblikk på det meste i livet.

Stad
Caroline Kino, Halvan, Kr.sund N
6501
KRISTIANSUND N
Kommune: