Maleri av Mathis Nango

Maleri av Mathis Nango. Alle rettigheter: Mathis Nango.
Laurdag, 11 april, 2015 klokka 00:00
Søndag, 12 april, 2015
Måndag, 13 april, 2015
Tysdag, 14 april, 2015
Onsdag, 15 april, 2015
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Mathis Nango, er født i 1950 i Kautokeino og er nå etablert seg med atelier i Volda. Han har sin kunstfaglige utdannelse fra Høgskolen i Telemark, og er i lektor i kunstfag.

Vi kjenner Mathis Nango fra kollektive sammenhenger her kunstforeningen, og nå er det tid for at han får presentere seg i full bredde. Nango har i de senere årene gjort seg bemerket med sine bilder som befinner seg mellom natur og abstraksjon. Fargene er ofte kjølige; - gule, grå, blå og hvite - og legges på i spontane strøk som glir over i hverandre. Selv sier han;

”Jeg er opptatt av balansen mellom det abstrakte og det figurative, og gjennom bildene mine forsøker jeg å formulere mine livserfaringer. Styrken i bildene mine ligger i samspillet mellom det poetisk sanselige - og det figurative billedspråket”.

Han har stilt ut i flere gallerier, særlig i det nordlige Norge, men også som fast utstiller hos Galleri Hanne – et svært etablert og lengevarende galleri i Trondheim. Han er blant annet innkjøpt av De samiske samlinger i Karasjok og Sør-Trøndelag fylke.

Stad
Aalesunds Kunstforening
Kommune: 
Kategori: