Maratondansen

Maratondansen. Foto: Teatret Vårt.
Onsdag, 17 oktober, 2018 klokka 20:00
Fredag, 19 oktober, 2018 klokka 20:00
Onsdag, 24 oktober, 2018 klokka 19:30
Torsdag, 25 oktober, 2018 klokka 19:30
Fredag, 26 oktober, 2018 klokka 19:30
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

«Maratondansen» er historien om en dansekonkurranse under depresjonen på trettitallet. Her kan det paret som holder seg oppreist lengst vinne penger eller kanskje bli oppdaget av en talentspeider fra Hollywood. Drømmen om rikdom og berømmelse driver deltakerne lenger og lenger mot randen av det som er menneskelig verdig. Det er en fortelling om menneskeverdets og frihetens pris i en kynisk verden i økonomisk nedgang. I Maratondansen ser vi starten på det som har utviklet seg til å bli dagens reality-TV. Virkelige menneskers drømmer og håp knuses eller går i oppfyllelse mens vi ser på.

Handlingen foregår i en komplett iscenesettelse med dansegulv, levende musikk fra eget band, speilkule og palmehagebar. Publikum sitter rundt dansegulvet får oppleve hva som skjer både foran og bak scenen på dansekonkurransen. Også dansernes nøye tilmålte pauser - som er den eneste tiden de har til private gjøremål - utspiller seg foran øynene på publikum.

Vi inviterer til en tidsreise til jazzens barndom. Ole Jørn Myklebust har skapt nye arrangement til en rekke jazzstandardlåter som fremføres av et femmanns stort band i forestillingen. Ensemblet med blant andre Jenny Langlo - som kommer direkte fra rollen som Cosette i Les Miserables på Folketeatret i Oslo, Ina Breivik - kjent for mange som "Margot", Sara Fellman og skuespillere fra Teatret Vårt skal danse sammen med 10 dansepar fra henholdsvis Ålesund og Molde.

Det blir premiere på Høstscena i 2018 der Arbeideren vil være et levende omdreiningspunkt for festivalen midt i Ålesund sentrum. Så flyttes hele musikalen til spilleperioder i Kristiansund og Molde.

Stad
Teatret Vårt
Kommune: