May-Britt Moser og Trondheimsolistene – ”Lost memory into Whiteness”

May-Brit Moser. Foto: TiTT Melhuus/ Kavli Institute for Systems  Neuroscience
May-Brit Moser. Foto: TiTT Melhuus/ Kavli Institute for Systems Neuroscience
Laurdag, 18 august, 2018 klokka 20:00

Forestillingen er en hyllest til hjerneforskningen bundet sammen med ny musikk med lokal forankring. Sentral aktør blir May-Britt Moser som i 2014 mottok Nobelprisen i fysiologi eller medisin sammen med Edvard Moser. May-Britt vil fortelle om forskningen sin ved Kavliinstituttet/NTNU og reisen fra starten i Fosnavåg frem til Nobelprisen. Til dette har Bertil Palmar Johansen (en av Norges fremtredende komponister, opprinnelig fra Brattvåg) laget musikk og Johan Magnus Elvemo lager tilhørende film. Det er det anerkjente profesjonelle orkesteret Trondheimsolistene som vil fremføre musikken.

Det blir tatt opp tema som; hvordan husker vi, hvorfor glemmer vi, hva gjør en fartscelle eller en kantcelle, hvordan finner vi veien hjem, Alzheimers - hva er det - hva skjer - kan prosesser stoppes…??

Deler av prosjektet har vært vist i Chicago, på Cuba, i Oslo og på Starmus festivalen i Trondheim. (festivalen til Stephen Hawking). Nå ønsker vi å videreutvikle og sette opp denne fantastiske forestillingen for publikummet i Ålesund sommeren 2018.

Vi kan glede oss til å oppleve en helt unik konsertforelesning hvor vi forsøker å smelte sammen forskning og kunst. Denne times lange forestillingen vil bli en fin miks mellom musikk, film og May-Britt sin fine formidling av sin forskning.

Dette vil være et prosjekt som bør være attraktivt for et bredt publikum – alle som liker å høre en spennende fortelling, og er definitivt ikke bare for hjernespesialister.

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: