Mistero Buffo

Mistero Buffo. Fotograf: GT Nedregaard.
Onsdag, 6 april, 2016 klokka 19:30
Torsdag, 7 april, 2016 klokka 19:30

Rå og usminket teateropplevelse

Hans Petter Nilsen har gjennom flere år hatt stor suksess med forestillingen Mistero Buffo. Etter en stund i dvale står nå atter en gang gjøgleren på scenen, og denne gangen i Molde domkirke, under Kirkefestuka i Molde 2016.

Mistero Buffo som kan oversettes med Komisk religiøs forestilling, er opprinnelig en samling av syv satiriske monologer fra middelalderen. Disse gjøglermonologene ble samlet sammen og bearbeidet av den italienske forfatteren og nobelprisvinneren Dario Fo, og ble raskt en teatersuksess verden over.

I Mistero Buffo er det én mann på scenen og et tjuetalls roller på 80 minutt, i forrykende karakterskifter. Her er det skuespilleren som står i sentrum, mens alle andre virkemidler er skåret ned til beinet. I det hysterisk morsomme finnes det samtidig et dypt alvor, der vanskelige sider ved samfunnet møter satirens harde

hånd. Det er særlig samfunnets makthavere og kirken som blir latterliggjort, og gjennom latteren blir folket opplyst og inspirert til å gjøre noe med sine utfordringer. På grunn av sin skarpe tunge og sitt raske hode blir gjøgleren elsket av folket, men hatet av myndighetene.

Gjennom bibelske tablåer som Bryllupet i Kanaan og Den blinde og krøplingen, tas vi med inn i et landskap vi tror vi kjenner. Men også her snus det meste på hodet….

Regi: Terje Strømdahl
Med: Hans Petter Nilsen

Stad
Molde domkirke
Kommune: