Mor for enhver pris

Foto: Teatret Vårt
Søndag, 27 januar, 2013 klokka 19:00
Måndag, 28 januar, 2013 klokka 19:00

Mor for enhver pris er et moderne One-woman-show som på en morsom, tankevekkende og uredd måte forsøker å forholde seg til dagens store etiske debatt om surrogati og fertilitetsbehandlinger.

Hvorfor er det så viktig å bli mor eller far? Og hvor langt er man villig til å gå for å oppnå det? Forestillingen Mor for enhver pris tar et oppgjør med Trond Viggos legendariske og pedagogiske bok Kroppen og setter det hele inn i dagens moderne verden hvor sædceller og egg tas inn og ut, transporteres over landegrenser, selges og kjøpes, smeltes sammen i laboratorier og settes inn i en utleid livmor. Det som engang var så såre enkelt og kunne bare gjøres på én måte, er nå blitt en milliardindustri med en enorm etterspørsel. Vi vil ha barn!

Syv kvinnelige skribenter, hvorav flere har fått barn ved bruk av alternative metoder, har gått sammen med en skuespiller og en regissør for å undersøke denne fremadstormende utviklingen, med lovverket og sosiale normer hengende på slep.

Vi inviterer til en humoristisk varieté med et alvorlig og tidvis absurd tema, som egentlig koker ned til det helt basale; nemlig det store ønsket om å få et barn og kanskje angsten for ikke å lykkes.

Forestillingen vil turnere utover året og er fleksibel i forhold til spillesteder. Teatret Vårt tar gjerne imot oppfordringer til å komme ut på turné med forestillingen, og vil gjerne samarbeide med lokale samarbeidspartnere om samsnakk eller andre opplegg relatert til forestillingen.

Forestillingen varer i cirka 50 minutter uten pause.

SAMSNAKK - GRATIS OG åpent for alle (begynner cirka en time etter forestillingsstart)
I etterkant av forestillingen blir det først en kort pause på 5-10 minutt der du kan strekke på beina eller handle i kafeen før det blir det samsnakk. Samsnakk varer i 30 – 45 minutt og er en samtale mellom Valborg Frøysnes og forskjellige personer med tilknytning til temaet for forestillingen, enten som privatperson, fagperson eller politiker. Publikum er velkomne til å komme med spørsmål eller innlegg. Målet med samtalen er å belyse tematikken fra ulike vinkler uten nødvendigvis å konkludere med noen «fasit».

Tekster: Lisbet Kjær Johansen, Tina Sakura Bestle, Elin Winther, Nete Harsberg, Betty Frank Simonsen, Julie Top-Nørgaard
Med: Valborg Frøysnes

Stad
Arbeideren
Kommune: 
Tema: