Nasjonal festkonsert

Fotokilde: Ålesund Symfoniorkester
Fredag, 17 mai, 2013 klokka 18:30

17 Mai!

Dirigent: Lars Thomas Holm
Solister:
Britt Pernille Frøholm, hardingfele
Unni Løvlid, kveder
Resitatør: Thor-Ivar Forsland
Geirr Tveitt:

"Telemarkin", solistverk for resitatør, hardingfele og kveder
Pause
Edvard Grieg: Symfoni i c-moll
- Allegro Molto
- Adagio Espressivo
- Intermezzo - Allegro Energico
- Finale - Allegro Molto Vivace

Lars-Thomas Holm er for tiden stipendiat ved NTNU – institutt for Musikk. Han studerte direksjon ved Norges musikkhøgskole og vant i 2010 Norsk dirigentkonkurranse, arrangert av Norges Musikkorpsforbund. I finalen dirigerte Holm “Fanfare og koral” av Egil Hovland og bestillingsverket “D-Tune” av Lars-Erik Gudim. Marinemusikken var prøveorkester. Lars-Thomas har tidligere vært vernepliktig musiker i Kongelige norske marines musikkorps. I de senere årene har han blitt brukt mye som komponist og arrangør, blant annet har han skrevet stykket “From where I stand” til trombonist Marius Hesby og Marinemusikkens messingensemble, utgitt på plate i 2009. Ålesund Symfoniorkester hadde gleden av å samarbeide med Holm også Nasjonal festkonsert 17. mai 2012.

Britt Pernille Frøholm er hardingfelespiller fra Hornindal i Sogn og Fjordane og har folkemusikktradisjonen derfra som sin basis. Hun har en Mastergrad på hardingfele fra 2006 der hun jobbet med samtidsmusikk og forsket på nye teknikker for hardingfele, og har på denne måten klart å skape sin særegne signatur i sitt spill. Hun er en allsidig musiker som siste årene har gitt ut flere kritikerroste plater innen flere ulike sjangre, fra tradisjonell folkemusikk til fri improvisasjon med storband. I tillegg til solistiske prosjekt spiller hun i gruppene Face the Bear (Norge/Sverige), LuckyLoop, Friensemblet, Ensemble Epoché, arcticaEclectica, Frøholm/Tillung og Boreas (Skottland/Norge).

Unni Løvlid er opprinnelig fra Hornindal i Sogn og Fjordane, nå bosatt i Oslo. Hennes bakgrunn fra folkemusikk og lokale tradisjoner, er grunnpilarer i musikken, men hun er nyskapende og lar seg ikke binde av normer og regler. Løvlid har musikkpedagogisk utdanning og utøvende hovedfag fra Norge Musikkhøgskole. Hun har undervist ved Ole Bull Akademiet og Norges Musikkhøgskole. . Unni er medlem av gruppene Fjøgl (2001) og Rusk (1999). I 1999 ga hun ut sin første soloplate, ei plate med rim og regler knyttet til barn. Den andre soloplaten «Vita» ble tatt opp i Emanuel Vigeland Mausoleet i Oslo. Musikals er hun svært allsidig og samarbeider med musikere på tvers av sjangere og kulturer. Hun jobber som frilansmusiker og har holdt konserter i hele verden

Thor-Ivar Forsland har lang erfaring som skuespiller og har også jobbet som kulturkonsulent i kommunen i flere år, hvor han har drevet mye med ungdomsarbeid. Sammen med Karoline Isaksen utgjør han teatergruppa Vito som har satt opp flere forestillinger både for barn og voksne. Forsland har nylig blant annet medvirket i Herreteateret & Co sin oppsetning av «Tante Jutta fra Kalkutta» under «Høstscena 2012».

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: