Neshornet

Neshornet. Foto: Teatret Vårt.
Neshornet. Foto: Teatret Vårt.
Søndag, 5 november, 2017 klokka 18:00

Tankevekkende klassiker.

Neshornene kommer. Alle sammenfall med dagens virkelighet er naturligvis fullstendig utilsiktet.

Er neshornet indisk eller afrikansk? Det kan vel i grunnen være det samme når verdier og konvensjoner trampes ned i et absurd løp der hordene går amok. Likevel er det neshornets opprinnelse som diskuteres rundt kafébordene i småbyen. Når støvet så har lagt seg over restene av et sivilisert samfunn løper flokken av neshorn rundt i det som engang var en fredelig liten by.

Hele byen har snakket om det i flere dager. Siden et neshorn løp tvers over rådhusplassen søndag ettermiddag, dukker det opp stadig flere folk som har sett eller hørt noe. På arbeidsplassene diskuteres den uventete hendelsen høyt og lavt. Mange argumenterer med skråsikker skepsis. Litt etter hvert blir det klart at ingen kan føle seg helt trygg for neshornene. Eller er det kanskje også slik at neshornene er sterke, vakre dyr?

For den noe apatiske og lett alkoholiserte Berenger blir neshornenes innmarsj litt av en vekker. Kan han stå opp for og fastholde verdiene i et samfunn der han tidligere har følt seg utenfor?

Når absurditeter blir realitet bør det kanskje ringe noen alarmklokker? Ionescos klassiker er en tidsaktuell tankevekker.

 

Av: Inesco

Oversettelse: Lisa Thomas Olsen

Regi: Viktor Tjerneld

Scenograf: Franciska Zahle

Lyddesign: Ida Jakobsen

Medvirkende: Bjørnar Lisether Teigen, Valborg Frøysnes, Hugo Mikal Skår, Lars Melsæter Rydjord, Vivi Sunde, Johanna Mørck, Linn Bjørnvik Grøder, Eline Øverby

Varighet: Ikke avklart ennå.

Stad
Sunndal kulturhus
Auragt. 2
6600
Sunndalsøra
Kommune: