Nordic Light ICP inviterer til workshop - "Lek med lyset i naturens skattkammer!

Torsdag, 11 august, 2011
Fredag, 12 august, 2011
Laurdag, 13 august, 2011
Søndag, 14 august, 2011

Bli med på fotokurs i fantastiske Halsa i Møre og Romsdal. Nordic Light og Norsk Vandrefestival inviterer til fotografisk workshop i Valsøybotn, Halsa kommune.

LEK MED LYSET I NATURENS SKATTKAMMER

TID: 11. 14. august 2011
STED: Valsøybotn, Halsa i samarbeid med Norsk Vandrefestival
MÅLGRUPPE: Passer for alle som er fascinert av fotografering ute, både hobbyfotografer og profesjonelle fotografer
PRIS: Kr. 3.500,- per person

Norsk Vandrefestival ble første gang gjennomført i 2010. Festivalen bygger stein på stein over tid slik at den får anledning til å utvikle gode turer og vandreprodukter. I samme tidsrom som festivalen arrangerer Nordic Light fotografisk workshop i den vakre naturen i området rundt Valsøybotn.

Sammen med den kjente naturfotografen Kai Jensen (www.villmarksbilder.no og www.villmarksbilder.blogspot.com) skal vi opp med solen og jakte på det nordiske lyset. Kai vil guide deg til spennende plasser i Halsa, og veilede om komposisjon, teknikk og alt du måtte lure på. På denne workshopen kan du spørre og få svar, bli vist hvordan og hvorfor, og du vil dessuten få masse nye venner med den samme interessen som deg selv. I denne vakre delen av Norge skal vi vandre, se og komponere. Sosialt samvær og gode historier hører med til workshopen.

Valsøybotn et lite stykke Norge
Valsøybotn ligger innerst i en fjord som tidligere loset hovedtrafikken gjennom Halsa. Denne fjordbiten er nå avskåret fra gjennomgangstrafikk men har på ingen måte gått i dvale av den grunn. Tvert i mot

Valsøybotn er et natursterkt område, fullt av kontraster. Fosser, fjord og fjell skaper dramatikk, men du møter også et landskap som bærer preg av stillhet og ro. Det er kort vei fra fjære til fjelltopp, her er både tett skog og åpne landskap. Kulturlandskap og bygninger forteller om gammel landbruks- og industrihistorie. Her er moderne industri og jordbruk i synlig samklang eller i kontrast til de gamles liv og virke i Valsøybotn.

Geologi og botanikk skaper ellers fin fargeflora i august. Ei kalkåre i området gir næring og trivsel til krevende fjellblomster. Du kan også på denne tiden av året finne den uvanlige og skjønne reinrosa et fagert lite fotoobjekt. Jåblom er annen av fjellets og naturens fotomodell.

I Valsøybotn er utrolig mye samlet på et sted! Butikken er det imidlertid litt lengre til, men kafé og servering finnes på det lille økologiske småbruket Skogan. Litt lenger ut i fjorden ligger sommerrestauranten Otnesbrygga ei gammel og prisbelønt handelsbrygge som byr på ramsalt og autentisk miljø. Til kais ligger veteranbåter som byr på mulighet for både ro- og seilturer. Dette må imidlertid bestilles på forhånd. Her finner du også geitbåtmuseum og tradisjonshåndverkere i aktivitet en unik og stor samling av gamle båter med spennende linjer og historier i hver en fiber.

Om kurset
Hva er et godt naturbilde? Og, hva skal til for at du skal lære deg å ta gode naturbilder?
Kai Jensen er fast skribent i naturfotomagasinet Natur & Foto, hvor han blant annet har fotoskolen og digitalt mørkerom. Gode naturbilder kan vi alle ta, sier Kai, det krever bare litt mer engasjement og litt mer planlegging. Kai Jensen vil vise mange av sine bilder og fortelle om historiene bak bildet, hva han har gjort og tenkt. Hvordan tar han gode fugle- og dyrebilder? Gjennom en serie imponerende dyre-, fugle- og landskapsbilder vil Kai fortelle deg hemmeligheten. Bli med på kurs og lær deg proffenes triks.

Praktisk informasjon
Pris: kr. 3500,- inkluderer workshop med foredrag og individuell veiledning. En Epson printer stilles til disposisjon, ta gjerne med papir i ønsket størrelse. Deltakerne må ha med seg digitalt speilreflekskamera, og gjerne en bærbar datamaskin for enkel bilderedigering.

Ta også med sitteunderlag, termos, robust tur- og regntøy, gummistøvler og gjerne en vanntett kamerabeskyttelse. Det er fint om du bringer med deg et knippe av dine beste bilder (maks. 20 stk), enten i digital form eller som print. Dette er spesielt viktig for oss som arrangerer workshopen for å kunne lage et så skreddersydd opplegg for hver enkelt deltager som mulig. Bildene vil også være et godt utgangspunkt for å kunne måle fremgang.

Bosted blir Valsøyfjord Utleie - Rorbuer (www.fjordtilfjell.no). Dette er et flott anlegg som ligger rett ved sjøen og det er plass til seks personer i hver rorbu. Der finnes kjøleskap og kokemuligheter, så mat ordner man med selv. Deltakere bestiller selv oppholdet på Valsøyfjord Utleie og betaler direkte for overnattingen.
E-post: post@fjordtilfjell.no Telefon: 977 22 102
Ved bestilling må du oppgi at du skal være med på workshop i regi av Nordic Light.

Reiserute
Hvis du kommer med fly, kan du fly til enten Kristiansund eller Trondheim. Derfra er enkleste reisemåten til Valsøybotn med bil eller buss. Kommer du med bil nordfra, er det bare strake vegen til Valsøybotn. Om du kommer sørfra, tar du ferge Kanestraum Halsa, deretter videre til Valsøybotn. Fergerutene finner du på www.fjord.no. Kjører du båt, kan du komme sjøveien direkte til Valsøybotn og rorbuene.

PROGRAM

Torsdag, 11.august 2011
Kl. 17.00 Velkommen.
Kl. 18.00 Gjennomgang av medbrakte fotografier
Kl. 20.00 Vi blir bedre kjent
Kl. 20.30 Vi planlegger morgenøkten, dette er en viktig del av naturfotografiet

Fredag, 12. august 2011
Kl. 03.00 07.00 Morgenøkt med morgenlyset
Kl. 07.00 12.00 Fri
Kl. 12.00 15.00 Går igjennom bilder fra morgenøkten og redigering
Kl. 15.00 Alle viser frem to av sine beste bilder fra morgenen
Kl. 19.00 Middag
Kl. 20.30 Planlegging av kveldsøkt
Kl. 21.00 00.30 Kveldsøkt

Lørdag, 13. august 2011
Kl. 08.00 Frokost
Kl. 09.30 14.00 Ut i felten, lunsj spises ute, ta med matpakke og termos
Kl. 16.00 Digital bildebehandling ved Kai Jensen. Kai Jensen vil jobbe med Lightroom3
Prøveversjon kan lastes ned gratis fra Adobe.com
Nøkkelordlister, arkivering og redigering av raw-filer vil bli gjort i Lightroom3
Kl. 19.00 Felles middag
Kl. 21.00 Bildevisning av Kai Jensen
Kl. 22.00 Sosialt samvær

Søndag, 14. august 2011
Kl. 08.00 Frokost
Kl. 09.00 Alle setter sammen en kolleksjon på fem av sine beste bilder fra helgen
Kl. 10.00 Vi ser igjennom deltagernes kolleksjoner
Kl. 12.00 Avslutning, hjemreise

Det kan komme endringer i programmet. Vi tilpasser oss vær og vind og dine ønsker.
For mer informasjon, kontakt Nordic Light; nle@nle.no eller ring Anne Lise Flavik på tlf: 920 17 130

Velkommen til Valsøybotn og workshop med natur og foto hånd i hånd!

Stad
Nordic Light ICP i samarbeid med Norsk Vandrefestival
6686
VALSØYBOTN
Kommune: