NORR - da gudene breaket

Nordd - da gudene breaket. Foto: Absence.
Søndag, 11 september, 2016 klokka 17:00

Prisbelønte Absence Crew er norgesmestre i breaking – kjent fra blant annet Norske Talenter og som vinnere av Mitt dansecrew på TV2. I ekte Absence-stil har de nå skapt en ny breakeforestilling om norrøn mytologi. Her får du oppleve akrobatikk på ekstremt høyt nivå, fortryllende scenografi, spesialeffekter og kostymer du tror du bare har sett på film.

Abscence crew er også kjent for suksessforestillingen Askeladden På Nye Eventyr, som er blitt spilt for flere tusen skolebarn over hele Norge og vant Gullsekken 2013 for beste produksjon. I 2016 er de også aktuelle med Oldschool - En battle mot alderdommen, som får premiere under Festspillene i Bergen.

«Danser som guder».BA (5)

«Absence gjør norrøne guder til breakemestere i en forrykende dansekamp som imponerer (…) De gjør vanvittige krumspring, levende hjul og bevegelser raskere enn øyet kan følge. Absence danser fletten av alle og nå gjør de det som norrøne guder.» BA (5)
Etter forestillingen får du hilse på danserne og prøve deg på noen av krumspringene i forestillingen. Du kommer til å kjenne vikingtrommenes rytme godt på kroppen.

Produsert av Absence Crew i samarbeid med Den Nationale Scene. Urpremieren var i Bergen 7. november 2015. Forestillingen er produsert med støtte fra Kulturrådet, Fond for lyd og bilde, Bergen Kommune og BKK.

Idé og koreografi: Absence
Kunstneriske konsulenter: Tormod Løvold og Solrun Toft Iversen
Scenograf: Hans Petter Harboe
Dansere: Christoffer Bottolfsen, Daniel Grindeland, Halvard Haldorsen, Piero Issa, Ole Petter Knarvik og Andreas Roksvåg. Fortellere/voiceover: André Eriksen og Ragnhild Hjorthøy.
Lysdesigner: Einar Bjarkø
Maskedesignere: Mette Noodt og Silje Lie
Kostymedesigner: Linn Therese Michelsen
Komponister: DJ Embee (Looptroop) Jonathan Sigsworth, Håkon Lund (Warlocks), Canardus Horribilis og Hans Einar Apelland
Lydmiks: Tomtom Studio
Animasjon: Wirat Johannessen (Neolab by Knowit).
Illustrasjon: Gundsgn Design
Grafitti: Bares
Tekstforfattere: Kristian Winther og Tarjei Vatne
Dramaturg: Solrun Toft Iversen
Produsent Riksteatret: Emnet Kebreab
Varighet: 55 minutter

Stad
Teatret Vårt
Kommune: 
Kategori: