Nullpunkt - Kunstutstilling av Camilla Malmquist

Alle rettigheter: Camilla Malmquist.
Torsdag, 25 februar, 2016 klokka 00:00
Fredag, 26 februar, 2016
Laurdag, 27 februar, 2016
Søndag, 28 februar, 2016
Måndag, 29 februar, 2016
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Utstillingen åpner 25. februar klokken 1900. I sine arbeider reflekterer Camilla Malmquist rundt grenseoppgangene mellom mennesker, vår kultur og sivilisasjon, i kontrast til den uberørte naturen. Hun benytter seg av en rekke forskjellige teknikker, som tegning, søm og digitalt trykk, og belyser gjennom verkene forskjellige aspekter ved landskapet, både det fysiske og den kulturskapte idéen om det perfekte landskap.

Et underliggende tema for Camilla Malmquists seneste verk er avhengigheten mellom natur og kultur, men også mellomrommene, overgangene og mulighetene som ligger i all vekst. De siste årene har byutviklingen på sørøstkysten av Kina vært hennes utgangspunkt. Det er et område i kontinuerlig forandring, der det nye konstant erstatter det gamle. Den økende urbaniseringen gjør at naturen gradvis forsvinner eller kun står igjen som arkitektonisk dekor, samtidig som viktig historie går tapt. I utstillingen på Møre og Romsdal kunstsenter vil hun vise prosjektene Ruins in Reverse og 53 Steps - Into Li Ju-Chen´s Garden, som begge tematisk sirkler rundt berøringspunktene mellom naturen og det menneskeskapte.

Camilla Malmquist har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo og China Academy of Art i Hangzhou. Hun har tidligere hatt separatutstillinger ved Tegnerforbundet og Galleri ASK, samt deltatt i en rekke gruppeutstillinger i Norge og Kina. Dette er første gang hun viser sine arbeider i Møre og Romsdal.

Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd.

Stad
Møre og Romsdal kunstsenter
Kommune: 
Kategori: