Nymark Collective/Halv8: Sildesølv

Nymark Collective/Halv8: Sildesølv. Pressefoto. Fotokilde: Ålesund kommune, kultur.
Nymark Collective/Halv8: Sildesølv. Pressefoto. Fotokilde: Ålesund kommune, kultur.
Laurdag, 19 november, 2016 klokka 20:00

Via tidligere samarbeid har vokalgruppa og Kåre Nymark Jr. nå innledet et samarbeid der de har funnet hverandre i et spennende musikalsk konsept.

Kåre Nymark Jr. har komponert og arrangert en konsert som jazzkvartetten og Halv8 urframfører 19. november 2016. Kriteriene for konserten er lokal forankring, nynorske tekster og musikalsk bredde, der nykomponert jazz møter nynorsk lyrikk og vokal. Tekstene er hentet fra lyrikeren Hilde Myklebusts mange samlinger.

Musikken har et tydelig utgangspunkt i jazztradisjonen, men en åpen og tidløs tilnærming til stilarter, der både afrikansk musikk, karibisk musikk og inspirasjon fra soul og blues vil finne sin naturlige plass i uttrykket.

Kåre Nymark jr/Nymark Collective

Bandet har blitt beskrevet som en brobygger mellom stilarter og generasjoner i jazzen. Referanser fra tidlig jazz blir blandet med mer moderne elementer og framført på en vital og kreativ måte, og gir bandet et uttrykk som har gledet både publikum og kritikere siden starten i 1999. Bandet har gitt ut fire plater, og har også skrevet bestillingsverket til Oslo Jazzfestival . Bandet er sammensatt av:

Kåre Nymark jr – trompet

Tord Gustavsen – piano

Mats Eilertsen - bass

Kenneth Ekornes – trommer

Vokalgruppa Halv8

Vokalgruppa Halv8 har sine røtter på Sunnmøre og tilholdssted i Ålesund. Vokalgruppa er sammensatt av ni sangere, fire menn og fem kvinner, med bakgrunn frå en rekke lokale og semiproffesjonelle ensembler. Vi kan nevne SKRUK, Fem damer med mannskor, Ålesund kammerkor, Det Norske kammerkor, Ensemble Dali, Oslo Domkor, for å nevne noen.  I tillegg har flere av sangerne koret artister som Carola, Bjørn Eidsvåg, Jan Eggum m.fl.

De har etter mange år utviklet en helt unik klang og gjennom sitt allsidige repertoar funnet sin plass på svært ulike arenaer.

HILDE MYKLEBUST

(f. 1979) er fra Syltedalen på Sunnmøre. Hun debuterte med diktsamlingen Berre dagar i 2005 og etablerte seg for alvor blant de fremste unge lyrikerne i Norg med Søkk i 2008.

Felles for diktene til Myklebust er at naturen, og alt det som lever der, alltid er nærværende.

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: