Nyttårskonsert

Laurdag, 19 januar, 2013 klokka 18:30
Søndag, 20 januar, 2013 klokka 18:30

Konferansier: Karoline Isaksen

Dirigent: Helge Haukås
Kor: Ålesund Operakor
Solister:
Marianne Juvik Sæbø
Robert juvik
Konferansier: Karoline Isaksen
Jacques Offenbach: Overtyre til "Den skjønne Helene"
Georg Friedrich Händel: "Let the Bright" fra Samson
Andrew Lloyd Webber: Medley fra "The Phantom of the Opera"
Dagbart Stafseth: "Festpolonaise" (arr. Kjell Kipperberg)
Georges Bizet: Duett fra "Perlefiskerne"
Steffan Nilsson: "Gabriellas song"
Pause
Charles Gounod: Ballettmusikk fra "Faust"
Emmerich Kálmán: "Helt uten damer" og "Minnes du enn" fra "Csardasfyrstinnen"
Johann Strauss: "Ein Soupe" fra "Flaggermusen"
Irving Berlin: "Anything You Can Do" fra "Annie Get Your Gun"
Jerry Bock: "Held du av meg" fra "Spelemann på taket"
Leonard Bernstein: Utdrag fra "West Side Story"

Helge Haukås startet sin musikalske karriere ved Forsvarets Musikkorps Vestlandet, der han var solokornettist fra 1974 til 1982. Fra 1982 var han trompeter i Bergen Filharmoniske Orkester inntil han i 1995 begynte å satse på dirigentkarrieren på heltid. Haukås har dirigert en rekke orkestre, deriblant Trondheim Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Stavanger Symfoniorkester og Sandnes Orkesterforening. Haukås er også en etterspurt dirigent for de profesjonelle militærkorpsene i Norge, og var i tre år kunstnerisk leder for Forsvarets Musikkorps Vestlandet Han har gjort over femti konserter med Bergen Filharmoniske Orkester, særlig rettet mot de aller yngste. Han er også en mye benyttet pedagog for korpsbevegelsen, hovedsakelig med dirigentundervisning ved symposier og lignende.

Marianne Juvik Sæbø er utdannet ved Bergen Musikkonservatorium (Griegakademiet) og Royal Academy of Music i London. Hun arbeider frilans som sanger med et allsidig repertoaret som spenner fra salmer og folketoner til kirkemusikk, lieder, musikaler og opera. Marianne er en aktiv konsertsanger og er jevnlig solist ved kirkemusikalske oppsetninger både i inn- og utland. Hun har vært solist med flere orkestre, bl.a. Bergen Filharmoniske Orkester og Ålesund Symfoniorkester – sist ved Nyttårskonsertene i 2005. I tillegg til å ha deltatt i en rekke TV–program og medvirket på rundt 20 CD-innspillinger, har hun gitt ut 5 solo CD’er.

Robert Juvik er frilanssanger fra Bergen. Han studerte opera med lærere som Aud Holm Ottesen, Anne Øverby, Lotte Leitner og Kees van Keeselar. Han har vært gjestesolist ved de største musikkteaterscenene i Skandinavia, Tyskland og Belgia. Hans repertoar inkluderer en lang rekke operaer og operetter i tillegg til musikaler. Han har i tillegg til det mer klassiske repertoaret, utviklet nye former for standartsetting av kammeropera og stuntopera, noe som har vakt begeistring og anerkjennelse hos et stort publikum de senere årene. Sist han var solist med Ålesund Symfoniorkester var ved Nyttårskonsertene i 2005.

Karoline Isaksen tok sin utdannelse ved Bergen teaterskole. Hun er frilanser og har jobbet for Sogn og Fjordane Teater, Stageway Teater i Bergen, Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken. Hun driver Teater ViTo sammen med mannen Thor- Ivar Forsland, og sammen har de satt opp forestillinger både for barn og voksne. Karoline gjør også en del regioppdrag. I tillegg har hun mange år bak seg i Jugendteateret.

Aalesund Operakor ble startet i 1973 i forbindelse med den første opera/ operetteoppsetningen her i byen: «Den glade enke». Siden har koret hatt jevn og variert musikalsk virke, der operaoppsetninger i samarbeid med Den Norske Opera sto sentralt i mange år. Aalesund Operakor og Ålesund Symfoniorkester har hatt gleden av samarbeid om en rekke oppsetninger og konserter opp gjennom årene. Det har vært en mangeårig tradisjon at koret har medvirket blant annet på Nyttårskonsertene. Koret er under ledelse av Marianne Ravn Stavseng. Hun har sin sangutdannelse fra Musikkonservatoriet S Cecilia i Roma, hvor hun tok diplomeksamen i 1989.

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: