Oda - Satans kvinne

Eva Mørkeset. Fotokilde: Høstsscena.no
Eva Mørkeset. Fotokilde: Høstsscena.no
Laurdag, 27 september, 2014 klokka 15:00

Et innblikk i Oda Krohgs liv og kunstneriske virke, et bilde av Kristianiabohemens miljø, med kjente skikkelser som Christian Krohg, Hans Jæger og Edvard Munch.

I Kristiania rundt 1880, blant en liten krets malere, skuespillere og forfattere som drømte om å forandre verden og løsrive seg fra samfunnets moralregler, i sentrum av kunstnerne sto bohemprinsessen Oda Krohg. De var alle del av en kulturell og politisk bevegelse - de representerte noe nytt innen kunsten.

Mange har vært fasinert av Oda Krogh, av hennes rykte som forførerinne og drømmekvinne for mennene i bohemkretsen. Der finnes få brev, dagbøker eller skriftlig materiale etter henne. Derfor har også ryktene og sladderen fått florere. Det kan være vanskelig å skille myten fra virkeligheten. Forestillingen ser nærmere på hvem Oda var, som en sterk frigjort kvinne i sin tid og som selvstendig kunstner.

Det er nesten 80 år siden Oda døde. Historien vekker gjennkjennelse i oss alle, kvinne som mann, like mye i dag som den gang. Oda - satans kvinne inspirerer, med sin modige kamp for å bryte ut av konvensjoner og leve sant - i kunsten og kjærligheten.

 

Av Dag Nordgaard / Kjetil Bjørnstad

Med: Eva Eklöf Mørkeset og tre musikere
Musikk: Monica Dominique
Regi: Ferran Audi

Stad
Avholdshjemmet
Kommune: