OperaAften

Fotokjelde: Ørsta Kulturhus.
Fotokjelde: Ørsta Kulturhus.
Fotokjelde: Ørsta Kulturhus.
Fotokjelde: Ørsta Kulturhus.
Onsdag, 20 mai, 2015 klokka 19:00

Hurra! Endelig kommer Yngve, Gunda og Åse til Ørsta med sine fantastiske stemmer og inviterer til en festelig konsert – fyllt av latter, glede og sprudlende musikk.

Her får vi oppleve de vakreste og kjente arierne, som presenteres med fengslende historier, i flotte kostymer som forandres under operaens gang - med en spennende og sjarmerende regi.

Gunda-Marie Bruce: har sin utdannelse fra Operahögskolan i Stockholm, Barratt Due musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole. Hun har bred erfaring som solist fra både inn- og utland og har sunget på store scener som Den Kungliga Opera, Drottningholm Slottsteater, Vadstena slott, Bergen Nasjonale Opera og Den Norske Opera. Gunda-Marie er en allsidig sanger og er en flittig brukt solist både innen kirkemusikk og som konsertsanger og utmerker seg med sin unike sjarm, varme og lekenhet på scenen.

Yngve Søberg : Etter studier ved Norges musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Operaakademi, debuterte barytonen i rollen som mandarin i Turandot ved operaen i København. Ved Nasjonaloperaen her hjemme var hans første rolle sakristanen i Puccinis Tosca i 2007. Fra 2010 har han vært en av de faste solistene og har sunget roller som Cesare Angelotti i Tosca, Amonasro i Aida, Germont i La traviata, Sharpless iMadama Butterfly, Junius i The Rape of Lucretia, Alfio iCavalleria Rusticana, Marcello i La bohème, tittelrollen iFigaros bryllup og Masetto i Don Giovanni.Yngve Søberg har gjort seg bemerket i flere sangkonkurranser og var en av finalistene i Belvedere Competition i 2007. Med et konsertrepertoar bestående av blant annet HändelsMessias, Mozarts Requiem, Faurés Requiem og BeethovensSymfoni nr. 9 er han også en ettertraktet konsertsanger. Operaklubben presenterer Yngve Søberg i Månedens portrett oktober 2014.

Åse Mathiesen Palm: tok sin utdannelse i utøvende klaverspill ved Barratt-Due Musikkinstitutt. Her var hennes klaverlærer den anerkjente klaverprofessoren Jiri Hlinka. Åse virker som freelancepianist og hennes karriere som solopianist inkluderer blant annet konserter på hovedscenn i Den Norske Opera, Oslo Konserthus, ved Gotland Chamber Music Festival, Festspillene i Piteå, Västerås konserthus og i Oslo Rådhus. I tillegg er hun også en aktiv kammermusiker. 

Ta hatten på og tilbring en aften med operakunstens stjerner!

Stad
Ørsta kulturhus
Holmegt 7
6151
Ørsta
Kommune: