Oslo strykekvartett - Fra Bach til Beatles

Søndag, 18 mars, 2012 klokka 18:00:00

Oslo Strykekvartett er et av Skandinavias mest etterspurte og kritikerroste kammerensembler. Med sitt glødende engasjement og sin særlige evne til å kombinere seriøs fordypning med vital formidling har de gjort seg bemerket langt utover Norges grenser.

De er stadig på farten for å nå flest mulige mennesker. Foruten å ha vært nærmest fast gjest ved de store norske kammermusikkfestivalene i en årrekke, har gruppen også gjestet internasjonale festivaler som Schleswig Holstein, festivalen. De har bak seg en rekke konsertbesøk i Tyskland og Europa for øvrig, i tillegg til jevnlige konserter i Wigmore Hall i London. Nå i februar turnerte de blant annet rundt på alle Kanariøyene i forbindelse med den årlige musikkfestivalen på øyriket og denne måneden besøkes flere byer i Sør-Norge. Søndag kveld er det Moldes tur som eneste vestlandsby mellom Flekkefjord og Trondheim.
På programmet står Edvard Griegs strykekvartett i g-moll opus 27. Selv sa Grieg om kvartetten at den var .. et stykke livshistorie.. For jeg føler at i dette verk gjemmes prøver på det hjerteblod hvorav fremtiden forhåpentlig vil få se mer enn bare dråper
Oslo strykekvartett ga høsten 2011 ut platen Jumping Wide som inneholder stykker fra alle sjangre og vi vil nok også få høre utdrag herfra i den delen av konserten de har kalt "Fra Bartok og Bach til Brubeck og Beatles".
Konserten arrangeres av Musikkens Venner i Molde i samarbeid med Kirkefestuka.
Billetter (gebyrfritt) på nett eller ved inngangen. Ingen korterminal.

Stad
Molde
Molde domkirke
6413
MOLDE
Kommune: