Othello

Othello. Plakat: Teatret Vårt.
Othello. Plakat: Teatret Vårt.
Torsdag, 17 mars, 2016 klokka 19:00

Sjalusi er et grønt monster som spiser kjærlighet og blir til hat. Og da kan alt skje.

Othello er en helt, en ledertype. Kjæresten hans, Desdemona, er tvers igjennom snill, god - og noen ganger godtroende. Othellos bestevenn Iago har et vinnende vesen, men sier om seg selv at «jeg er ikke den jeg er.»

Othello, Desdemona og Iago viser oss sine innerste tanker og følelser. Hvordan de prøver å gjøre sine egne valg, hvordan de påvirkes av hverandre og vi ser hvordan de nådeløst dyttes mot kanten av stupet.

Shakespeare skrev manus til Othello for 413år siden. I dag lager Teatret Vårt Ung en moderne forestilling av teksten som fortsatt i dag stiller de vanskelige spørsmålene om det å være menneske. Pop-art erstatter gamle teaterkulisser og historien utspiller seg mellom de tre som elsker, hater og manipulerer. Tross at historiens bakteppe er krig og ødeleggelse er stykket bygget opp som en komedie.  Latteren sitter løst …og noen ganger setter den seg fast i halsen.

Kjærlighet og hat. Forelskelse og krig. Manipulasjon og svik. Hvem er til å stole på? Hvem kan du betro ditt hjerte? - Din beste venn? - Den du elsker? Hvem hjelper deg å ta det riktige valget, gå den riktige veien?

Med Othello legger teatret til rette for å komme sammen som familie eller i gruppe og reflektere over det å være menneske. Hvordan påvirkes vi av hverandre og hvordan skaper vi gode liv? En annerledes, universell og aktuell familieforestilling for alle fra 12 år og oppover.

Av: William Shakespeare 
Gjendiktning ved Erik Bystad
Regi og scenografi: Philipp Stengele
Musikk: Håkon Iversen 
Kostyme: Freya Busby
Med: Johanna Mørck, Hugo Mikal Skår og Anders Kippersund

Varighet: 1 time og 15 minutter (Ingen pause)

 

Stad
Sunndal kulturhus
Auragt. 2
6600
Sunndalsøra
Kommune: 
Tema: