Pitsj med gjestar

Åmdalskoret. Pressefoto. Fotokjelde: Ørsta Kulturhus.
Åmdalskoret. Pressefoto. Fotokjelde: Ørsta Kulturhus.
Tysdag, 3 oktober, 2017 klokka 20:00

Åmdalskoret berre damer er sjølvskrivne gjestar på scena når den fantastiske vokalgruppa Pitsj kjem til Ørsta kulturhus. For Pitsj består av berre damer, og før konserten skal vårt lokale kor vere med på ein workshop med desse topptrente vokalistane i Pitsj. Publikum får ein smakebit av lokale røyster, men i all hovudsak er det Pitsj som skal stå for konserten denne kvelden.

Presentasjon henta frå heimesida til Pitsj:

http://www.pitsj.no/

Pitsj er fem sterke stemmer som skaper vokalmusikk i landskapet mellom jazz, pop og folk. Ensemblet er kjennetegnet av homogenitet, groove og et stort stilmessig spenn. Ambisjonen er å utnytte alt det potensial som ligger i fem jentestemmer. Pitsj har i over ti år vært en av Norges og Nordens ledende vokalgrupper.

Fra debuten i 2006 har Pitsj vært kjent for friske versjoner og sofistikerte tolkninger av norske viseskatter, samt kjente standardlåter i nye norske gjendiktninger. I dag skriver gruppa egen musikk med et sound som er både mykt og kraftfullt.

Pitsj fikk mye oppmerksomhet og gode kritikker for debutalbumet Pitsj (Grappa, 2006). Plata ble spilt inn i The Real Groups studio i Stockholm med den svenske vokalgruppens primus motor, Anders Edenroth, som produsent. De nådde samme høst til topps på Norsktoppen og kom til finalen i NRKs program Kjempesjansen, hvor de deltok sammen med artister som Alexander Rybak, Valkyrien All Stars og Katzenjammer. Siden har Pitsj gitt ut Gjenfortellinger (Grappa, 2009) samt medvirket på Kjell Karlsens Edvard Grieg in Jazz Mood (Universal, 2008). I 2014 kom gruppa med sitt foreløpig siste album SNØ, som høstet svært gode kritikker. I 2016 jubilerer gruppa etter ti år som plateartister og lanserer samtidig en ny EP. De nye låtene er komponert av Anja Eline Skybakmoen og Hanna Paulsberg.

Utenfor Norge har Pitsj turnert i Latinamerika, Japan, Øst-Europa og Skandinavia. Pitsj har samarbeidet med musikere og arrangører som Hanne Hukkelberg, Sverre Indris Joner, Andreas Utnem, Bjørn Bolstad Skjelbred, Bjørn Kruse, Hanna Paulsberg, Eyolf Dale, Øyvind Brekke, Helge Lien, Anders Edenroth, Even Kruse Skatrud, Kjell Karlsen, Helge Sunde, Wenche Losnegård, Odd Nordstoga, Sigvart Dagsland, Ole Edvard Antonsen og Øystein Wiik. Gruppas originale arrangementer er etterspurt både i Norge og utlandet.

Pitsj består av Anja Eline Skybakmoen, Anine Kruse Skatrud, Benedikte Kruse, Ida Roggen og Ane Carmen Roggen.

Stad
Ørsta kulturhus
Holmegt 7
6151
Ørsta
Kommune: