Pust m/Frisk Bris

Pust med Frisk Bris. Pressefoto. Kilde: Ålesund kommune.
Pust med Frisk Bris. Pressefoto. Kilde: Ålesund kommune.
Onsdag, 16 september, 2015 klokka 20:00

PUST er Norges beste vokalgruppe - og blir ofte sammenligned med svenske Real Group. Hør de i vakker samklang med vår egen vokalgruppe Frisk Bris! De to gjør hver sin avdeling, men også et par nummer sammen. Dette blir uten tvil en kveld med mange vakre harmonier!

PUST har etablert seg som en av de ledende vokalgruppene i Norge, og vunnet anerkjennelse og priser i utlandet. De holder til i Oslo og ble startet opp våren 2003. Sangerne har en bred solistisk kompetanse innen genre som folkemusikk, klassisk, soul, pop og jazz.

Repertoaret ligger i hovedsak i et spenn mellom folk-, jazz- og etniske genre. PUST satser på originale låtvalg, og alle komposisjoner og arrangementer er skrevet av eller for PUST. Mye framføres a cappella, men gruppa samarbeider også med andre musikere. På SoundCloud finner du lydeksempler av PUST sin musikk.

Deres to første album ble utgitt på eget selskap; Femkant (2007) og Kry (2009). Femkant ble nominert til Spellemannpris i ”Åpen Klasse”. Begge albumene mottok en rekke femmere og seksere i landspressen, blant annet i Aftenposten som ga en sekser til debutalbumet , og om oppfølgeren Kry mente de følgende:”Vokalensemblet Pust har gjort det igjen. De er viltvoksende, utfordrende og uforutsigbare, både eksperimentelle og temperamentsfulle i sin vokalglede.” Begge albumene fikk også en rekke nominasjoner til CARA Awards (a cappella-genrens ”Grammy”), blant annet for beste europeiske album, beste folk/world-album, beste folk/world sang, og beste originalkomposisjon.

Tredje album ble utgitt høsten 2011. Julero (Kirkelig Kulturverksted) ble en av de mestselgende norske juleplatene dette året. Albumet fulgte også fint opp sine forgjengere med et tosifret antall terningkast 5 og 6 i norsk presse (les anmeldelserher).

Jubileumsalbumet Fryktløs (Grappa) ble utgitt oktober 2013, og markerte ensemblets 10 års eksistens. En visepop-plate i singer/songwriter-stil med hverdagstekster til gode melodier i særegne arrangementer, det meste komponert av PUST.

Konsertvirksomheten har vært jevnt økende, både nasjonalt og internasjonalt. De siste par åra har PUST hatt ca 60 opptredener og konserter i året. De har holdt konserter på festivaler som blant annet Olavsfestdagene, Sommerdagan i Meløy, Prøysenfestivalen, Hareidstemna og Polarjazz. I tillegg har de vært gjesteartist på internasjonale vokalfestivaler i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Østerrike, Frankrike og Taiwan, og delt konserter med blant andre Bobby McFerrin og The Manhattan Transfer.

PUST samarbeider også med andre ensembler og musikere. Det siste året har de vært engasjert til flere turnéer i regi av Den Kulturelle Skolesekken og Rikskonsertene. Ensemblet blir jevnlig benyttet til å dubbe norske versjoner av musikken på store animasjons- og tegnefilmproduksjoner (bl.a. for Disney og Universal). PUST gjør i tillegg en rekke eventoppdrag for større selskap og bedrifter, og holder jevnlig seminarer for andre vokalensembler.

PUST vant en prestisjefylt førstepris ved Tampere Vocal Music Festival i Finland i juni 2005. Den internasjonale juryen besto av blant andre John Potter fra The Hilliard Ensemble og Anders Jalkéus fra The Real Group, og mente PUST med sin individualitet, sjarme og høye kvalitet konstruerer noe nytt innen vokalmusikkgenren.

Stad
Parken Kulturhus
Kommune: