SØSTER ANNELISE - ANSIKT TIL ANSIKT

Torsdag, 26 april, 2012 klokka 21:30:00

Anne-Lise Strøm er nonne, og representant for Den katolske kirke på høyt nivå. Hun har gått veien om biskopen i Roma for å søke om tillatelse til å delta på Nordic Light. Nå skal hun dele sine tanker Ansikt til Ansikt med Morten Krogvold og et stort publikum.

For Morten er dette en drøm som går i oppfyllelse. «Søster Anne-Lise er det mest fantastiske menneske jeg har truffet i hele mitt liv, hun har toppet ønskelisten min i alle år!» Han har nemlig portrettert både henne og de andre nonnene ved flere anledninger. «Maken til kunnskapsrik dame finnes ikke! Hun er leken, nysgjerrig og har en dybde man ikke trodde var mulig.»

Søster Anne-Lise er priorinne øverste leder - ved Lunden Kloster i Oslo, og har vært gjenvalgt priorinne flere ganger. Lunden er et kloster for kontemplative dominikanerinner. Kontemplativt betyr at det er et lukket kloster. Søster Anne-Lise har sine helt spesielle grunner for å takke ja til invitasjonen til Nordic Light. Lunden Kloster ble i sin tid nemlig grunnlagt av frøken Marie Knudtzon, datter av Kammerherre Nicolay Henrik Knudtzon, som kom fra Kristiansund. En annen god venninne som hun var i kloster sammen med i Lourdes Frankrike, er Søster Turid Aas fra Flintegata 5. Også en kristiansunder. De to har vært i Kristiansund et par ganger tidligere. Men, det er mange, mange år siden, og Søster Anne-Lise har hatt et ønske om å komme tilbake til byen.

Stad
Caroline Kino - Helan
6501
KRISTIANSUND N
Kommune: