Samfunnets støtter

Samfunnets støtter. Foto: Riksteatret/Nationaltheatret.
Tysdag, 6 oktober, 2015 klokka 19:00

Høyt spill om makt og kjærlighet.
Samfunnets støtter er Ibsen på sitt mest underholdende. Det handler om kjærlighetssvik, løgn og hemmeligheter – og ikke minst om ære, karriere og slue forretninger. Spennende som en kriminalhistorie, heftig som en kjærlighetsroman, like dagsaktuell som kveldens tv-nyheter.

Alle beundrer den eksemplariske familiefaren Konsul Bernick, som skaper arbeidsplasser og tar ansvar for byens vekst. Lite vet de at den visjonære samfunnstoppen har bygget sin karriere og sitt ekteskap på en løgn. Når sannheten om fortiden tvinger seg frem, må han finne en måte å redde sitt omdømme på. Men er han en angrende synder, eller er det nok en gang spill for galleriet?

‘Samfunnsstøtte’ er blitt et begrep, særlig i diskusjoner om hvem som er samfunnets egentlige grunnpilarer.

Den danske regissøren Peter Langdal er kjent for sine engasjerende oppsetninger av klassikerne. Sammen med et lag på elleve skuespillere som mange kjenner fra teater, film og TV, vil han gi Riksteatrets publikum en Ibsen-klassiker med en klar adresse til vår tid.

–Dette er Ibsen for alle, sier Riksteatret nye teatersjef Tom Remlov. –Og med en oppsetning signert en av Skandinavias største teaterkunstnere, vil Samfunnets støtter vise hva jeg mener Riksteatret skal være: «det beste for de fleste.»

En Riksteatret-produksjon i samarbeid med Nationaltheatret.

Premiere i Nydalen 11. september 2015. Turnépremiere i Grimstad 16. september 2015

Stad
Teatret Vårt
Kommune: