Separatutstilling: SAMOA RÉMY

Laurdag, 3 oktober, 2015 klokka 11:00
Søndag, 4 oktober, 2015 klokka 11:00
Tysdag, 6 oktober, 2015 klokka 11:00
Onsdag, 7 oktober, 2015 klokka 11:00
Torsdag, 8 oktober, 2015 klokka 11:00
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Substratum

Denne høsten har Jugendstilsenteret gleden av å presentere separatutstillingen Substratum av den sveitsiske kunstneren Samoa Rémy. Utstillingen vises i museets 2. etasje: Spisestuen samt senterets tre rom for temporære utstillinger.

Tittelen Substratum refererer til underliggende og dypere lag. Utstillingen benytter en geologisk, historisk og samfunnsmessig tilnærming for å utforske de underliggende lagene -synlige og usynlige- som skaper vårt historiesyn og vår verdensoppfatning.

Som ett av hovedelementene i utstillingen har Rémy blitt invitert til å gjøre en stedsspesifikk installasjon i Jugendstilsenterets spisestue. Intervensjonen er en del av Jugendstilsenterets serie «Samtaler» hvor samtidskunstnere belyser dette gesamtkunstverket i jugendstil gjennom kunstnerisk inngripen, der rommets historikk og estetikk danner rammen for kontemporære tilnærminger.

Rémys intervensjon i spisestuen refererer til Ålesunds gjenreisningshistorie, der den vakre jugendstilen fikk blomstre på tross av, men også på grunn av, bybranntragedien. Gjennom utstillingen ønsker kunstneren å utvide betrakterens tidsforståelse, og å utforske potensialet mellom det historiske og det samtidige. Rémy har en vitenskapelig tilnærming til den kunstneriske prosessen og benytter ofte bildearkiv, fagbøker og oppslagsverk fra 1800 / tidlig 1900-tallet som kildemateriale.

Samoa Rémy (f.1974, Sveits) har utdanning fra Kunstakademiet i Firenze, og Master i grafikk fra Kunsthøyskolen i Oslo. Utstillingsvirksomheten hennes omfatter både Norge og Sveits. Hun bor og arbeider mellom Oslo og Zurich.

Utstillingen er støttet av: Norske Grafikeres Fond, Norsk Kulturråd, og The Swiss Arts Council Pro Helvetia.

Stad
Jugendstilsenteret
Kommune: 
Kategori: