Smaken av Ålesund

Måltid
Måltid i Agder. Foto: Anders Martinsen
Torsdag, 23 august, 2012 klokka 19:30:00

Har du lyst til å unne deg en sanserik smaksopplevelse utenom det vanlige, har du mulighet til det under Den Norske Matfestivalen. Onsdag og torsdag blir "Smaken av Ålesund" servert i ærverdige Jervell-huset.

Kveldens meny er komponert og tilberedt av tre dyktige kokker fra restaurant Måltid i Agder. Les mer om restauranten her. Deres misjon er kun å bruke de beste råvarer, basert på lokale produsenter. De kommer til Ålesund for å smake på og lære mer om råvarene på Sunnmøre, og la seg inspirere til å bruke nyttevekster og råvarer fra lokale produsenter. Og resultatet – det blir servert i pop up-restauranten i Jervellhuset onsdag 22. og torsdag 23. august under Den Norske Matfestivalen.

I bresjen for prosjektet står Kristin Hove, fra Ålesund. Hun fikk for alvor opp øynene for hvor mange dyktige bønder og småskalaprodusenter som finst i Norge da hun reiste rundt for å skrive kokeboka «Mellom bakkar og berg». Pop up-restauranten er en forlengelse av denne boka, presentert sammen med noen av kokkene Hove har møtt på reisa.

Det er en stadig økende interesse for lokalmat og etisk riktig mat. Den Norske Matfestivalen ønsker å være med på å trekke fram i lyset lokale produsenter, som legger ned en stor innsats for å lage produkt som forsterker renommet til Sunnmøre som en viktig matregion.

Stad
Jervell-huset ved Sunnmøre museum
Jervell-huset v/Sunnmøre museum
6025
ÅLESUND
Kommune: