Sol i Skuggeskog

Sol i Skuggeskog. Pressebilete.
Torsdag, 21 mars, 2013 klokka 20:00

Trioen Sol i skuggeskog så dagens lys i fjellbygda Oppdal i 2010. To års iherdig jobbing har ført fram til innspillingen av deres første album. Vinteren, våren og sommerens fullsatte konsertsaler skaper store forventninger til utgivelsen. Musikken er en delikat blanding av iørefallende melodier med inspirasjon fra norsk og amerikansk folkemusikk. Trioen har hentet navnet og tekstene sine fra en diktsamling signert Skjåk-dikteren Finn Sandum.

Tematikken i samlingen tar opp de klassiske stemningene; kjærlighet, sorg, savn og glede - menneskets utømmelige dikterkilde. Trioen kler opp lyrikken med en varm og klar vokal, og et lekent og lett gjenkjennelig akkompagnement bestående av bl.a. gitar, trekkspill, fele og kontrabass. Dette er musikk som finner veien til hjertet!

Trioen slapp sin første singel på Ta:lik Records (www.talik.no) den 16. juni 2012. Den var A-listet på NRK Hedmark-Oppland fra juni-november 2012, og listet i NRK Trøndelag. Den har også fått rotasjon i P1 (landsdekkende) bl.a. i "Norsk på norsk", "Nattønsket", i NRK P2s "Folkemusikktimen", "Nitimen" m.m.

Mandag 7. januar 2013 slapp bandet singelen «Fuglen og treet», også denne Ta:lik Records. På singelen videreføres det varme og melodiøse uttrykket bandet har blitt kjent for gjennom hyppig radiorotasjon og fullsatte konserter det siste året. Samtidig økes forventningene til det som er i vente; I februar 2013 går nemlig bandet i studio for å spille inn det som skal bli deres debutalbum. Med seg har de den anerkjente produsenten Anders Engen (Bjørn Eidsvåg, Jarle Bernhoft m.fl.). Albumet slippes på Ta:lik Records i mars/april 2013.

Stad
Sunndal kulturhus
Auragt. 2
6600
Sunndalsøra
Kommune: