Sommerkonsert med messing og orgel

Søndag, 12 juli, 2015 klokka 19:00

Tidlegere medlem i Ellingsøy skulemusikkkorps er tilbake med konsert. Søndag 12. juli kl.19 spiller han sammen med kona Berit i Ellingsøy kyrkje, akkompagnert av Carolin og Gunnar Inge Eide som er kantorer i Stranda og Geiranger.

Trombonisten Eyvind Sommerfelt er født i 1981, og startet å spille trombone som 9-åring i Ellingsøy Skolekorps. Senere var han medlem både i Ellingsøy Hornmusikk, Skodje Ungdomskorps, Big Odd Band og Tomra Brass Band. Etter musikklinja ved Fagerlia videregående skole gikk han et år på musikkonservatoriet i Trondheim, før han skiftet til Norges Musikkhøgskole, der han i 2009 fullførte sin Master i Utøving.
Eyvind Sommerfeldt har spilt i mange orkester. I 2011 vandt han efter prøvespil fast stillingen som co-principal trombone i Orquesta Sinfonica de Galicia i La Coruña i Spania. Han er også aktiv komponist og arrangør, og har fått utgitt stykket "Versus" for 6 tromboner på Warwick Music.
Berit Sommerfelt er født og oppvokst i Danmark. Hun startet sine musikkstudier på det Kgl Danske Musikkonservatorium i København, der hun tok sin bacheloreksamen. Hun studerte senere hos den kjente hornsolisten Marie Luise Neunecker i Berlin, inden hun flyttede til Norge, der hun tok Master i Utøving ved Norges Musikkhøgskole med professor Frøydis Ree Wekre.
I 2010 startet hun solistklassen ved Det Jyske Musikkonservatorium og på diplomstudiet ved Musikhøgskolan i Malmø. Året etter vant hun solistkonkurransen ved Det Jyske Musikkonservatorium og var siden solist med Århus Symfoniorkester.
Berit Sommerfelt har spilt med mange orkester i Europa. I 2014 mottok hun det prestigefyldte Sonningstipendie.
Carolin Eide studerte kirkemusikk ved Hochschule für Musik und Theater i Leipzig, med fordyping i orgel hos Christoph Krummacher. Etter endt studium i 2000 flyttet hun til Norge, og har siden 2005 vært kantor i Stranda, og senere også i Norddal prestegjeld.
Gunnar Inge Eide studerte kirkemusikk på Norges Musikkhøgskole med Harald Herresthal og Kåre Nordstoga som lærere.
Etter eksamen i 2000 var han kantor i Ølen prestegjeld, og fra 2005 kantor i Stranda og Geiranger i kombinasjon med undervisning i kulturskolen.

Stad
Ellingsøy kyrkje
Kommune: 
Kategori: