Sommerkonsert med Stephen Hicks, orgel

Søndag, 25 august, 2013 klokka 19:00

Orgelvirtuos inntar Ålesund og byr på fyrverkeri på et av landets største og flotteste orgler!

Stephen Hicks byr på et program med glimrende musikk av Bach, Franck, Vierne, Boulanger, Dupre og Schneider. Hicks har en fabelaktig spilleteknik og brillians som gir uttrykk for det mest spennende man kan oppleve på Ålesunds flotte orgel.

Stephen Hicks ble født i Surrey, England i 1949. Hans første utdannelse var ved Trinity College med Harry Gabb og Ralph Downes, der han fikk Licentiate-diplom allerede som femtenåring. Samtidig vant han Billy Mayerl-stipendet og debutert som solist i Schumanns klaverkonsert med English Chamber Orchestra.

17 år gammel var han den yngst avganseleven noensinne med Fellowship Diploma ved Trinity College. Videre studerte han piano og orgel hos den legendariske Nadia Boulanger i Paris, med store læremestere som Marcel Dupré, André Marchal og Casadesus. Som 21–åring var han yngste orgelsolist noensinne ved Promenadekonsertene i Royal Albert Hall.
Under tiden som student i Paris, ble han invitert av Pierre Cochereau til å spille sin første orgelkonsert i Notre Dame domkirke, og han gjorde også sin debut som solist i Paris med Orchestre Philharmonique de l’O.R.T.F.

Siden den gang har han turnert med mange konserter i Storbritannia, Irland, Frankrike, Monaco, Norge, Sverige, Belgia, Holland, Spania, Polen, Sveits, Tyskland og USA. Han har spilt konserter i de mest prestisjefylte domkirker, kirker og konsertsaler. Han har også opptrådt på mange festivaler, som City of London, Oxford, Windsor, Harrogate, Paris, Brussel, Bruges, Gent, Kristiansand, Bergen, Olavsdagene i Trondheim, Krakow m.fl.

Han har vært lærer ved Kingston Music Academy og St. Georges College. Tre av hans tidligere studenter er nå domorganister.
Han har gjort flere CD-innspillinger, bl.a. for RCA International, Riverside, EMI og Euridice.
Hans utstrakte repertoar omfatter mange stilarter og perioder, og hans spill er preget av høy stilsans og lærdom. Gjennom årene har han blitt kjent for sin framføring av Bach, Cesar Franck og Marcel Dupré.

Siden 1983 har han bodd i Norge, der han er kantor i ’Bergstadens Ziir’, Røros.

Siste London kritikere (2012)

En rett og slett fantastisk konsert med Stephen Hicks, som jeg ikke har hørt i 33 år, denne ettermiddagen. En utrolig krevende 70 minutters program leveres med teknisk briljans. De Dupre / Marchal tradisjon lever videre.
.....(Rupert Gough)

Stephen Hicks var et ikon for britiske organister i 70-tallet. Mer enn 30 år senere er han forsatt en forbilde. Hans konsert på Bloomsbury var oppsiktsvekkende. ....(Peter James, BOA)

Det (Karg-Elert) kreves en spiller av Stephen Hicks ro og teknikk for å frembringe den anerkjennelsen han mottok av det store publikummet i Christchurch Priory......I tillegg til Karg-Elert, der han uklanderlig overbeviste ved å overvinne den teckniske kompleksiteten i stykket, ble programmet gjort minneverdig med den blendende fremføringen av Bachs G moll Fantasia og Fuge som ble møtt med stor jubel. Ikke mindre imponerende var Marcel Dupres formidable Deux Esquisses. ...(Anthony Caldicott, Karg-Elert Society)

Stad
Ålesund kirke
Kommune: 
Kategori: