Sommerutstilling på Rosvoll - Museumsstafetten 2017

En av årets utstillere i prestegården. Foto: Rosvoll prestegard.
Søndag, 2 juli, 2017 klokka 00:00
Måndag, 3 juli, 2017
Tysdag, 4 juli, 2017
Onsdag, 5 juli, 2017
Torsdag, 6 juli, 2017
...og vidare enda fleire datoar.
Vis/skjul alle datoar

Sommerutstillingen 2017 åpner søndag 2. juli.

I år har vi fått to spennende kunstnere til Rosvoll prestegård. Det er biledkunstner Arnold Dahlslett og keramiker Liv Aursand. Tirsdag til søndag: Kl. 12-17. Står til 24. juli 2017

Arnold Dahlslett er en meget anerkjent kunstner. Han har arbeidet som grafiker og maler i over 30 år etter endt utdannelse i Tyskland. Format og form på mange av bildene er uvante og gir oss en nesten sakral stemning. Hans interesse for Egypt, middelalderen og renessansen blir visualisert i hans bilder. Resultatet blir usedvanlig vakre arbeider i hovedsaklig jordfarger, utført på en håndverksmessig forbløffende, bortimot perfekt måte.

Han har hatt separatutstillinger i Oslo, Bergen, Tromsø, Porsgrunn, Ålesund, Kongsberg, Stavanger, Trondheim og mange andre byer i Norge.
Han har utsmykket blant annet Namdal Sykehus, Høyskolen i Nord-Trøndelag, Nordkapphallen og Alta Hotell.
Han er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Norsk Kulturråd, Nordnorsk Kunstmuseum, Nord-Trøndelag fylkesgalleri, Norsk Hydro blant mange andre institusjoner og galleri.

Vår andre kunstner er Liv Aursand. Hun har 5 års fagutdanning fra kunstskoler i inn- og utland, og tok keramiker eksamen ved Bergen Kunsthåndverkskole i 1972.Hun har hatt flere separatutstillinger, blant annet i Trømsø, Trondheim, Stockholm og Olso.

Hun har deltatt på utallige kollektivutstillinger. En kan mevne blant annet Norske Kunsthåndverkeres landsutstilling og vandreutstilling i Finnmark.
Hun har mottatt flere stipender blant annet Statens reise- og Studiestipend. Disse førte henne til London, Paris, barcelona, Mexico, Egypt og Kina.
Flere utsmykkinger av Liv Aursand er montert i offentlige bygg i Norge.

Vi gleder oss til å vise fram kunst av høy klasse i Galleri prestegården i sommer!

Stad
Rosvoll prestegård
Kommune: 
Kategori: