STUART FRANKLIN

Laurdag, 28 april, 2012 klokka 12:30:00

Stuart Franklin må kunne sies å være en av Nordic Lights trofaste venner. Han har allerede gjestet festivalen to år ganger. Første gang i 2009, året etter som kurator for den omstridte fotoutstillingen Point of No Return. Våren 2011 ledet han dessuten en av Nordic Lights workshoper som utspant seg på oljeplattformen Draugen og gassanlegget Ormen Lange.

Stuart hevder han ble forelsket i Møre og Romsdal etter sitt første besøk til Nordic Light i Kristiansund, og for å kunne fotografere naturen over lengre perioder kjøpte han seg ei hytte i området. I år får vi se og høre resultatet, i form av foredrag og utstillingen Narcissus, et personlig landskapsprosjekt basert på rykende ferske naturbilder i sort/hvitt fra vakre Otrøya utenfor Molde.
Foruten å være fotograf er Stuart Franklin også utdannet geograf. Han er følgelig svært opptatt av miljøpolitikk. Imidlertid startet han sin karriere som pressefotograf for Sunday Times og Sunday Telegraph Magazine i London. Nå er han en av de ledende fotografene i verdens mest berømte fotobyrå Magnum Photos. Byrået ble startet i 1947 og har verdens dyktigste fotojournalister på medlemslisten. I perioden 2006-2009 var han selv byråets president.

Stad
Caroline Kino - Helan
6501
KRISTIANSUND N
Kommune: